PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL
 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL

 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL

 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL

 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL

 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL

 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL

 • BIBLIOTEQUES MUNICIPALS DE SABADELL

Biblioteca del Sud

Biblioteca del Sud
Pg. dels Almogàvers, 49
08204 Sabadell
Tel.: 93 720 51 74
Whatsapp: 630 459 981
 
planol

Horari:

 • Dilluns, dimecres i divendres de 15:30 a 20:30 h
 • Dimarts i dijous de 9:30 a 13:30 h i de 15:30 a 20:30 h
 • Dissabte de 9:30 a 13:30 h
A partir del 25 de juny consulteu l'horari d'estiu

Es comunica que avui 14 de juny de 2024 la sala d’estudi de la Biblioteca del Sud romandrà tancada. Així mateix, s’informa que la Biblioteca Vapor Badia i la Biblioteca de Ponent també ofereixen el mateix servei. Podeu consultar els horaris a la nostra pàgina web. Disculpeu les molèsties.

Biblioteca

La Biblioteca del Sud, és la biblioteca del districte 6 de Sabadell, ubicada al barri de la Creu de Barberà, i actua com a enllaç amb el sistema municipal de biblioteques públiques de Sabadell.

L’equipament s’ubica al passeig dels Almogàvers i té una superfície total construïda de 1.726 m2 distribuïda en tres plantes. Inaugurada l’abril del 2010, dins la biblioteca i planta per planta es creen dos espais (dreta i esquerra) que conformen les diferents àrees. A la planta baixa s’ubiquen l’àrea infantil i l’àrea d’oci on podem trobar les publicacions periòdiques, audiovisuals i d’altres llibres com les guies de viatge o els còmics per adults així com el seu fons especial dedicat al món de la cuina i la gastronomia. A l’àrea infantil s’hi poden trobar un munt de contes per infants i també llibres de coneixements amb una zona de petits lectors amb els documents per als més petits i una prestatgeria dedicada al Racó de Famílies. Al fons de tot s’hi pot trobar la Bebeteca, un espai on les famílies amb els més petits poden gaudir de contes tous, plens de colors, sons i elements visuals per començar el seu vincle amb la lectura. Les plantes principals tenen una lluminositat destacada ja que els vidres exteriors voregen bona part de l’edifici cosa que permet a l’usuari gaudir dels seus serveis en un ambient agradable.

A la primera planta hi trobem l’àrea de lectura amb les novel·les i tot el que està relacionat amb les llengües i la literatura. En aquesta sala es pot gaudir d’un mobiliari modern, informal i còmode, unes prestatgeries semicirculars molt innovadores i una aula d’adults que serveix com a aula d’estudi. A l’altra banda, trobarem l’àrea de coneixement, l’àrea d’informació i referència, la zona d’internet i una aula de suport. A la planta soterrani hi trobem l’auditori amb capacitat per a més de 100 persones on s’ofereixen tota mena d’activitats culturals. També hi trobem la sala jove on els nois i noies a partir de 14 anys hi troben un espai creat a partir de les seves necessitats i on poder fer treballs en grup aixecant una mica més el to de veu i relacionar-se creant comunitat. Finalment, també hi trobem l’àrea de treball intern i el magatzem.

La biblioteca compta amb un fons de més de 40.000 llibres, més de 3.000 documents (CD i DVD) de música i cinema i amb més de 130 subscripcions a diaris i revistes.

Fons especials

La biblioteca del Sud compta amb dos fons especials:

 • Racó gastronòmic

El Racó Gastronòmic està dedicat a la cuina i tot allò que envolta el món de la gastronomia. Conté un fons documental ampli amb diverses temàtiques que es mouen entre els receptaris de tota la vida i els llibres més especialitzats per tal de ser un bon cuiner. Primers plats, segons plats, postres, cuines de tots els països, etc.

 • Fons LGTBIQ+

El fons especial LGTBIQ+ està dedicat a les dones, als feminismes i a la comunitat LGTBIQ+ on trobareu un munt d'obres especialitzades, biografies, etc.

Estadístiques

Directori

Fotografia de l'activitat EL CALAIX DE L'ARTISTA. LABORATORI DE LECTURA
Dijous 27 de juny de 2024, de 18 a 19.30 h

Els laboratoris de lectura són espais de creació i experimentació al voltant dels llibres. A partir de 6 anys en família. Amb inscripció.


Fotografia de l'activitat MEMÒRIES NARRADES: LA VIDA DE LA FERMINA. TALLER ADULTS

Com funciona el nostre cervell? Envelleix al mateix ritme que nosaltres? Què podem fer per millorar la nostre memòria? Si vols saber més no et perdis la nostra xerrada. Cal inscripció prèvia a https://www.sabadell.cat/ca/activitats/inscripcions


Fotografia de l'activitat FUTBOLÍ: LA FÍSICA DEL JOC. TALLER INFANTIL
Dimarts 24 de setembre de 2024, de 18 a 19.30 h

Taller infantil on construirem un futbolí i aprendrem conceptes bàsics de física i mecànica. A partir de 7 anys. Cal inscripció prèvia.


Fotografia de l'activitat GIMCANA FAMILIAR STEAM A LA BIBLIOTECA. TALLER INFANTIL

Crearem un circuit amb 5 estacions amb diferents mini jocs relacionats amb conceptes STEAM. En aquestes estacions aniran coneixent a diferents robots. A partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia.


Fotografia de l'activitat L’ART DE STEAM. TALLER INFANTIL
Dimarts 26 de novembre de 2024, de 18 a 20 h

En aquest taller utilitzarem el poder de la robòtica per crear art de forma automàtica. En acabar podràs decorar la teva obra d'art i endur-te-la a casa. A partir de 7 anys. Cal inscripció prèvia.


També et pot interessar...

Biblioteca Virtual
Préstec de llibres electrònics
Aplicació mòbil
Genius
Twitter
Facebook
3
4
5
6