PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
 
BIBLIOTEQUES

Biblioteca del Sud

Biblioteca del Sud
Pg. dels Almogàvers, 49
08204 Sabadell
Tel.: 93 720 51 74
 
planol
 
Horari

Dilluns, dimarts, dimecres i divendres de 16 a 21 h
Dijous de 10 a 21 h
Dissabte de 10 14 h 

Biblioteca

La Biblioteca del Sud, és la biblioteca del districte 6 de Sabadell, ubicada al barri de la Creu de Barberà, i actua com a enllaç amb el sistema municipal de biblioteques públiques de Sabadell. L’equipament s’ubica al passeig dels Almogàvers i té una superfície total construïda de 1.726 m2 distribuïda en tres plantes. Inaugurada l’abril del 2010, dins la biblioteca i planta per planta es creen dos espais (dreta i esquerra) que conformen les diferents àrees. A la planta baixa s’ubiquen l’àrea infantil i l’àrea d’oci on podem trobar les publicacions periòdiques, audiovisuals i d’altres llibres com les guies de viatge o els còmics per adults. A l’àrea infantil s’hi ha construït una aula taller per a la realització d’activitats pels més petits. Les plantes principals tenen una lluminositat destacada ja que els vidres exteriors voregen bona part de l’edifici cosa que permet a l’usuari gaudir dels seus serveis en un ambient agradable. A la primera planta hi trobem l’àrea de lectura amb les novel·les i tot el que està relacionat amb les llengües i la literatura. En aquesta sala es pot gaudir d’un mobiliari modern, informal i còmode, unes prestatgeries semicirculars molt innovadores i una aula de suport per a la realització de diferents activitats. A l’altra banda, trobarem l’àrea de coneixement, l’àrea d’informació i referència, la zona d’internet i una aula de suport equipada amb material multimèdia. A la planta soterrani hi trobem l’auditori amb capacitat per a més de 100 persones on s’ofereixen tota mena d’activitats culturals. També hi trobem la sala d’estudi i l’àrea de treball intern i el magatzem. La biblioteca compta amb un fons de més de 30.000 llibres, més de 2.000 documents (CD i DVD) de música i cinema i amb més de 140 subscripcions a diaris i revistes.

Fons especials

La biblioteca està especialitzada en la cuina i tot allò que envolta el món de la gastronomia. Conté un fons documental ampli amb diverses temàtiques que es mouen entre els receptaris de tota la vida i els llibres més especialitzats per tal de ser un bon cuiner. Primers plats, segons plats, postres, cuines de tots els països, etc. A banda, conserva els documents que fan referència al municipi de Sabadell (col·lecció local), i manté el centre d’interès del Vapor de la Igualtat que conté bibliografia, per a totes les edats, de coresponsabilitat, estereotips i rols de gèneres, nous models de famílies, llenguatge inclusiu, resolució de conflictes i violència de gènere.

  • Racó gastronòmic

  • El Vapor de la igualtat

Estadístiques

Directori

Dimecres 16 d'octubre de 2019, a les 18 h
Espectacle poetico-químic amb interacció del públic. A partir de 7 anys. A càrrec de : Con.Ciència

Per a noies i nois a partir de 10 anys. Informeu-vos a la biblioteca i també a www.sabadell.cat/ca/activitats/clubs-de-lectura. Cal inscripció prèvia. A càrrec de: Gisela Planas

Infants majors de 7 anys. Cal inscripció. A càrrec d'Anna Juan Cantavella.

Dijous 24 d'octubre de 2019, a les 18.30 h
Activitat adreçada a públic adult. Cal inscripció prèvia. A càrrec d'Eli i Merche.

Club de lectura per nens i nenes de 7 a 11 anys. Cal inscripció prèvia a la biblioteca. A càrrec de : Gisela Planas

Dimecres 30 d'octubre de 2019, a les 18 h
Club de lectura per nens i nenes de 7 a 11 anys. Cal inscripció prèvia a la biblioteca. A càrrec de : Gisela Planas

També et pot interessar...

Biblioteca virtual
Préstec de llibres electrònics
Aplicació mòbil
Pregunta a la Biblioteca
Twitter
Facebook
3
4
5
6