PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Mapa infoparticipa: qualitat i transparència de la comunicació pública

 Logoinfoparticipa

Mapa Infoparticipa

Qualitat i transparència de la comunicació pública

      logoUAB

El Mapa Infoparticipa és un producte del Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, resultat d'haver desenvolupat i validat en 2012 el Mapa de les Bones Pràctiques de la Comunicació Pública Local a Catalunya.

A partir de 2013, s'ha ampliat l'equip del LPCCP de la UAB amb investigadores i investigadors i col·laboradors de 8 universitats més. Això permet avaluar els municipis d'altres 5 comunitats autònomes (Andalusia, Aragó, Canàries, Ceuta, Galícia i Madrid) i de les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla. Aquest avanç ha estat possible gràcies al finançament del MINECO (CSO2012-34687). El 2014, gràcies a un nou projecte I+D+I (CSO2013-46997-R) se estan incorporan evaluacions de la resta de comunitats autònomes d'Espanya.

Les ciutadanes i els ciutadans, per a poder avaluar com gestionen els representants polítics els recursos col·lectius, intervenir en el debat públic i decidir amb criteris ben fonamentats, necessiten una informació alimentada per fonts transparents i de qualitat.

I els responsables polítics i tècnics de les administracions tenen l'obligació de proporcionar aquesta informació, completa i sanejada.

Internet facilita avui aquesta tasca. Els webs d'alguns ajuntaments són models de bones pràctiques, però d'altres han de millorar.

Al Mapa Infoparticipa publiquem els resultats d'avaluar si ofereixen dades bàsiques sobre quins són els representants polítics i com gestionen els béns co·llectius, ara amb nova plataforma i nous indicadors adaptats a la Llei de Transparència.

( enllaç per al text Mapa Infoparticipa http://mapainfoparticipa.com/ca/ )

Podeu accedir al Mapa Infoparticipa amb els resultats dels diferents ajuntaments avaluats, fent clic a l'enllaç  anterior. Cal introduir el nom de Sabadell, o del municipi que vulgueu conèixer el seu índex, per accedir als resultats i indicadors que compleix positivament: