PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Pas restringit a la plaça d’Antoni Llonch, a causa de les obres de remodelació de l’estació de Sabadell Centre

A partir del 12 de setembre s’habilita també un servei de bus llançadora amb Sabadell Nord...

A partir del dimarts 12 de setembre, quan el trànsit augmentarà després de la temporada estival i amb l'inici del curs escolar, es posarà en funcionament un operatiu especial per regular la mobilitat a la cruïlla entre la plaça d’Antoni Llonch i el carrer de les Tres Creus.

Així, l’accés viari del carrer de les Tres Creus cap a la Gran Via serà només possible –en el darrer tram– per al l’autobús i el taxi durant el dia, mentre que la resta de vehicles hauran d’anar pel carrer Blasco de Garay. En sentit contrari, continuarà com fins ara, és a dir, hi podran accedir tots els vehicles, però es preveuen retencions importants, especialment en hores punta.

D’altra banda, canviarà de sentit el carrer de la Indústria –entre el carrer de Sant Llorenç i el carrer d’Estació–, per facilitar l’accés a la zona del centre. També s’ordenarà el darrer tram del carrer de Gurrea sortint cap a la Gran Via i s’habilitarà el semàfor per poder girar en direcció nord. Finalment, el carrer de l’Estació quedarà tallat al trànsit a partir del carrer de la Indústria, excepte per als guals i el veïnat.

La Policia municipal incrementarà la seva presència durant els primers dies dels canvis, per facilitar la circulació de vehicles a tota aquesta àrea de la ciutat. Tot i això, l’Ajuntament recomana que s’intenti evitar passar pel carrer de les Tres Creus aquests mesos i que es busquin rutes alternatives. I aconsella de fer servir el transport públic, la bicicleta o desplaçar-se a peu sempre que sigui possible.

L’actuació és fruit de la segona fase d’obres que Adif està duent a terme per rehabilitar integralment l’estació de Sabadell Centre, que comportarà també fer-la totalment accessible. Mentrestant, l’estació ferroviària continuarà tancada.

El motiu que es restringeixi el pas viari en aquest punt de la ciutat és la complexitat de les obres que s’hi estan duent a terme. Aquest estiu es va trobar fibrociment que ha calgut retirar amb un dispositiu especial i es va perforar una canonada principal d’aportació d’aigua potable que passa per sota la plaça, cosa que ha ocasionat una modificació important del calendari d’obres i que ha obligat a canviar el traçat de la canonada.

Així que acabin les obres de l’estació, previsiblement al final de novembre segons informa Renfe, el trànsit tornarà a circular de manera habitual a la plaça d’Antoni Llonch.

Servei d’autobús a Sabadell Nord i Sabadell Sud

Tal com es va anunciar el passat juliol, a partir del 12 de setembre Renfe incrementarà el servei alternatiu de bus llançadora fins que acabin les obres. Es mantindrà el que connecta amb Sabadell Sud –que té parada davant la Fira Sabadell–. I s’hi incorporarà un nou servei que connectarà amb l’estació de Sabadell Nord, a la plaça d’Espanya. Les parades d’aquest nou bus seran, d’una banda, al carrer d’Alfons Sala, al costat nord d’on hi ha la parada d’autobusos urbans, i, d’altra banda, al carrer d’Antoni Forrellad, just abans d’arribar de la rotonda de la plaça d’Espanya en sentit nord.

Durant tot aquest període, els títols de transport de Renfe continuaran sent vàlids per accedir als serveis de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a les estacions situades a Sabadell, gràcies a l’acord que fan signar Renfe i els FGC.

Inversió de prop de 2,5 milions d’euros

Les obres de millora a Sabadell Centre permetran que l’estació sigui totalment accessible i que es renovi i modernitzi el vestíbul. Els treballs disposen d’un pressupost de 2.424.295 d’euros i consisteixen a instal·lar dos ascensors de les andanes al vestíbul i un d’aquests arribarà també al carrer, unes escales mecàniques del vestíbul al carrer i una nova escala mecànica a l’andana 1. A més, es perllonguen i amplien les andanes, s’instal·len encaminaments a tota l’estació, es rehabilita integralment el vestíbul, s’urbanitzen els accessos amb la instal·lació d’una nova marquesina, es milloren els sistemes d’informació al viatger i s’adequa i es millora l’enllumenat del vestíbul i de les andanes.