PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Torna el Saba-Tic, una mostra interactiva de tecnologies innovadores

Prop d’una vintena d’activitats per promoure el coneixement i l’ús de les noves tecnologies

El dissabte 2 de setembre, de les 10 del matí a les 7 de la tarda, i dins de les activitats de la Festa Major de Sabadell, els jardins de la Fundació Antiga Caixa Sabadell (c. d'en Font, 25) acolliran la segona edició del Saba-TiC, una mostra interactiva d’eines digitals i Sabatic20171tecnològiques innovadores, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de diverses empreses i entitats.

L’activitat pretén promoure el coneixement i l’ús de les noves tecnologies entre la ciutadania, inspirar noves inquietuds professionals i formatives en la gent jove, combatre l’escletxa digital per motius socioeconòmics o d’edat i, a més, donar a conèixer el teixit d’entitats locals i comarcals d’aquest sector.

Respecte a la primera edició, es vol fer un pas endavant millorant la qualitat dels continguts amb més tallers grupals en què el ciutadà realment aprengui i posi en pràctica nous coneixements informàtics i tecnològics. Com novetat, s’oferirà un taller de reparació d’aparells elèctrics i electrònics amb la col·laboració de Restarters Barcelona, un col·lectiu informal que vol impulsar alternatives a l’obsolescència programada. D’aquesta manera, qui vulgui reparar un aparell espatllat podrà acostar-se a aquest estand i arreglar-lo seguint les instruccions dels experts. També es comptarà amb tallers de disseny 3D, de fotografia immersiva 360º i proves d’ulleres de realitat augmentada.

D’altra banda, es repetiran algunes activitats de l’any passat, com l’escaneig 3D del rostre de persones, a càrrec de Boloberry, i dos tallers de disseny 3D, a càrrec de l’Espai Creactiu que oferirà la possibilitat de guanyar un llapis 3D i un val de 100 € per a impressions a la seva botiga per a tots els participants. Es poden consultar les bases en aquest web. L’Espai Creactiu és una empresa sabadellenca que aposta per la cultura maker, posant a l’abast de les persones un espai on poder fabricar, intercanviar i crear una base de coneixement relacionat amb la impressió 3D i tall làser, entre altres.

Cal tenir en compte que per a la majoria de les activitats cal inscripció prèvia, com és el cas dels tallers de robòtica i de gravació de peces sonores.

Calendari:

ACTIVITATS CARPES EXTERIORS, de 10 a 19 h:

* Plataforma en línia per poder contractar amb músics per fer concerts a la sala d'estar de casa, jardí i escenaris (Acqustic)

* Impressió i escaneig 3D (Boloberry)

* CipoActivity és un videojoc ideat perquè les persones amb diversitat funcional puguin utilitzar-lo de manera autònoma (CIPO)

* Robots humanoides i seguidors de línies. (Codelearn) Cal inscripció prèvia, es duran a terme de 10 a 12 h i de 12 a 14 h

* Exposició de drons i vídeos demostratius (Dronpixel)

* Prototip amb Arduino i Impressió 3D (projectes d'alumnes) (Escola Superior de Disseny ESDi)

* Exposició d’impressió, escaneig 3D i altres (Espai Creactiu)

* Nanotecnologia per a les persones (ICN2)

* Mòduls d’eficiència energètica (Museu del Gas)

* Makey makey, impressió 3D i altres utilitzacions de les noves tecnologies (Tangencial)

* Demostració de robots en forma de dinosaure per a hospitals pediàtrics (UPC_R4H)

* Internet de les coses aplicat a l’àmbit de la salut (UPC Manresa)

* Experiències de realitat virtual i hologrames, prova d'ulleres de realitat augmentada Hololens (Visyon)

* App que permet l'accés a continguts a les persones amb discapacitat visual, auditiva i dificultat de lectura (Wheris)

sabatic20172