PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Primers passos per crear el Consell d’Acció Social de Sabadell

L’Ajuntament ha iniciat el procés per constituir el Consell d’Acció Social de Sabadell...

L’Ajuntament ha iniciat el procés per constituir el Consell d’Acció Social de Sabadell. La creació d’aquest organisme respon a les millores organitzatives incloses en el Pla Estratègic d’Acció Social Sabadell 2025 (PEAS) i s’emmarca en el compliment de la Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de Serveis Socials.

Un dels objectius del PEAS es refereix a l’habilitació d’espais en l’àmbit tècnic i polític per consensuar, entre els diferents serveis municipals i els agents socials, una visió compartida de les necessitats i establir-ne prioritats. Dins aquest punt, la posada en marxa del Consell d’Acció Social de Sabadell és una de les accions fonamentals. És per això que, amb la voluntat d’avançar en el procés de conformació del Consell, l’Ajuntament ha començat el procés formal de constitució i també el d’aprovació del Reglament que ha de regular el funcionament de l’organisme.

El Consell d’Acció Social de la ciutat afavorirà la participació i la corresponsabilitat de la ciutadania en les polítiques públiques i alhora consolidarà Sabadell com a laboratori i referent arreu en polítiques d'inclusió i intervenció social. Així, entre les funcions de l’organisme hi haurà el control i seguiment del desplegament del Pla Estratègic d'Acció Social, aprovat per unanimitat al Ple Municipal i que defineix els principals objectius i accions que ja s’estan impulsant i portant a terme per tractar i combatre les desigualtats i garantir el benestar de tota la ciutadania.

A hores d’ara s’ha constituït una comissió de treball per avançar en la redacció de l’avantprojecte del Reglament del Consell. Així mateix, tal com marca el procediment, és obert el termini perquè entitats i ciutadania en general emetin la seva opinió o formulin suggeriments que es traslladaran a la comissió redactora.

Sobre aquesta qüestió, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha explicat que “aquests dies de consulta pública formen part del procés administratiu reglamentari i evidentment és un període plenament obert a les aportacions ciutadanes. Això no obstant, val a dir que, un cop passat aquest període, el procés de conformació del reglament i de constitució del Consell continuarà obert a la participació, la qual es potenciarà, atès que es farà comptant amb tots els grups municipals i amb el teixit associatiu de la ciutat, per poder així arribar a l’objectiu que Sabadell tingui aviat el Consell d’Acció Social en marxa”.

Més informació aquí i aquí.