PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Nou taller d’operador de drons amb sessions pràctiques de simulació de vol

Forma part d’un programa més ampli de foment de la indústria 4.0....

 

Forma part d’un programa més ampli de foment de la indústria 4.0 promogut per l’Ajuntament de Sabadell per a professionals i empresesdron30

L’Ajuntament de Sabadell promou un programa de foment de la Indústria 4.0 per a professionals i empreses interessats en descobrir les oportunitats que ofereix la transformació d’aquest sector d’activitat. Una de les activitats del programa és el primer taller sobre aeronaus no tripulades o Drons, que tindrà lloc el 20, 24, 26 i 28 de de juliol al Centre de Formació Cal Molins.

El taller proposa conèixer el testimoni d’una persona que ha reorientat la seva professió cap a operador de drons i què és un dron professional, com funciona i en quins camps laborals s’està aplicant. L’activitat de 12 hores de durada (en horari de matí de 9.30 a 12.30) consta de quatre sessions, entre les quals s’inclou una de pràctica amb simulador de vol i una altra de vol en camp obert per part de l’expert on els participants podran observar cada tècnica de vol treballada anteriorment.

L’activitat del dron s’inclou en el programa de foment de la indústria 4.0 que ha previst un conjunt d’activitats fins a finals d’any, la majoria de les quals subvencionades pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i per la Diputació de Barcelona. Durant juliol es desenvoluparan dues accions més adreçades també a persones en atur o en actiu.

La primera serà un taller pràctic per descobrir les noves sortides professionals de la indústria 4.0 que es celebrarà el 13 de juliol. L’objectiu del taller obert a persones en atur és acompanyar els assistents en el descobriment de les noves oportunitats de feina que s'obren amb la irrupció de la indústria 4.0.

La segona activitat es titula Indústria 4.0. Reptes i Oportunitats. L’acció, de 16 hores de durada dividida en quatre sessions, del 14 al 21 d juliol, aprofundirà en els canvis que s’estan produint i les implicacions de la 4a revolució Industrial en l’entorn laboral i de quines eines es disposen per afrontar aquest nou escenari.

Les tres activitats (drons, sortides professionals i reptes de la indústria 4.0) són gratuïtes i el número de places és limitat. Per a més informació o inscripció es pot consultar el web: http://www.vaporllonch.cat/inici/industria-4-0

Accions per a professionals i empreses

S’han organitzat també, fins a finals d’any, altres accions per a professionals tant en actiu com aturats. Es tracta d’una sèried’itineraris d'apropamentper conèixer l'abast de la tecnologia en la indústria. S’agrupen en quatre blocs temàtics com són: Apropa’t al món 4.0, Coneix les tecnologies 4.0, Entrena les teves competències 4.0 i Experimenta el 4.0.

En paral·lel a les accions per a professionals, també s’han previst activitats per a empreses. Se l’està acompanyant en el seu procés d’apropament a la innovació amb visites en diversos moments de l’any a laboratoris de robòtica col·laborativa o demostracions de realitat virtual. Igualment, a través del programa d’itineraris de transferència tecnològica, una acció en la qual col·labora EURECAT, també s’està apropant tecnologies a aquestes empreses per fer un salt qualitatiu important de la producció tradicional a la producció tecnològicament avançada per ser més competitives.

Finalment, s’ha previst celebrar al novembre el “Fòrum de Tecnologies i Innovació: La indústria del futur: intel·ligent i interconnectada”, que serà un aparador de les tecnologies més avançades aplicables a la indústria i, alhora, una llançadora de reptes de la indústria a resoldre amb tecnologies 4.0.