PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Biblioteca del Nord acull un nou programa d’orientació professional per a majors de 30 anys en atur

Prop de 100 persones passaran per aquest equipament amb motiu d’aquesta activitat...

orienta30AProp de 100 persones passaran per aquest equipament amb motiu d’aquesta activitat

L’Ajuntament de Sabadell, la Fundació Privada ECOM de Sabadell i la Fundació Secretariado Gitano de Sabadell estrenen un nou programa d’orientació professional per a persones més grans de 30 anys en atur a la Biblioteca del Nord , ubicada al barri de la Plana del Pintor.

Aquest programa d’orientació i acompanyament a la inserció laboral s’anomena Orienta+30 i s’ofereix per complementar les activitats que ja es fan per a col·lectius d’altres franges d’edat al mateix edifici del Vapor Llonch, on també tenen la seu la Fundació ECOM i Secretariado Gitano. Des d’aquest mes de juny fins al març de 2018, prop de 100 persones passaran per la Biblioteca del Nord amb motiu d’aquesta activitat.

Segons el regidor de Treball i Empresa, Eduard Navarro, “d’aquesta manera, ens acostem a una altra zona de la ciutat i es dona l’oportunitat de descentralitzar els serveis d’acompanyament de persones en el seu procés de recerca de feina”. Des de la Biblioteca del Nord s’ha habilitat un dels espais i s’han adaptat horaris per a que el projecte pugui desenvolupar-se els matins que la biblioteca està oberta.

Tal com assenyala la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, “les biblioteques són per definició un punt d’accés al coneixement i són, per ubicació, un equipament de proximitat desplegat per tot el territori. Precisament la seva vinculació amb l’entorn els confereix un paper important de dinamització, no solament en l’àmbit cultural, sinó també en el camp social i projectes com aquest en són un exemple clar”.

Assessorament individualitzatorienta30B

Totes les persones rebran assessorament individualitzat i participaran en accions de recerca de feina i de formació, per aconseguir una feina. A partir de l’anàlisi del perfil de les persones usuàries, es proposen les accions més adequades per dotar-la dels recursos, coneixements tècnics i competències bàsiques per facilitar la seva inserció laboral. El perfil dels participants és el de persones en situació de desocupació de llarga durada inscrites al Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i d’edat entre els 30 i 54 anys. La selecció de les persones participants ja s’ha desenvolupat i les primeres activitats es van iniciar el passat 16 de juny.

Orienta+30 és un projecte supramunicipal subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.

Transversalitat

El projecte és una actuació per al foment de l’ocupació i la inserció que es du a terme al Districte 3, com altres iniciatives (Lanzadera de Empleo o el Pla integral de formació i ocupació per a joves), emmarcades en un àmbit més ampli d’intervenció comunitària anomenat Àgora Nord. Hi participen entitats veïnals i socials, cossos de seguretat i diferents regidories, amb l’objectiu de millorar la convivència, la cohesió social i la qualitat de vida de la població del Nord de la ciutat. S’estructura en quatre àmbits: seguretat, espai públic, intervenció socioeducativa i inserció sociolaboral i comerç.

Tal com explica el regidor del Districte 3, Gabriel Fernàndez “estem fent un treball important en l’àmbit de la intervenció comunitària al districte, amb un treball conjunt entre veïnat i responsables municipals. A més, des de l’Ajuntament estem treballant de forma transversal per poder promoure, com en els cas d’Orienta+30, l’ocupació a la ciutat i generar fonts de treball amb salaris dignes”.

Dispositius als barris

En paral·lel a aquest punt d’actuació a la Biblioteca del Nord, les persones residents als barris de la Creu de Barberà, Campoamor, Espronceda i les Termes, d’una banda, i de Can Puiggener, Torre-romeu i Sant Nicolau, de l’altra, compten a la seva zona amb un servei diari d’intermediació laboral. L’Ajuntament gestiona aquests dos dispositius per atendre les persones de la zona que busquen feina i detectar les necessitats de personal de les empreses. Els dispositius es troben als centres cívics de la Creu de Barberà, de Torre-romeu i de Can Puiggener.