PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El pavelló del Nord acull aquest diumenge el Campionat de Catalunya Absolut d’Esgrima

El campionat donarà la possibilitat de poder veure els millors tiradors i tiradores catalans...

esgrimaB

El Pavelló Municipal del Nord de Sabadell acollirà el diumenge, 2 de juliol, el Campionat de Catalunya Absolut d'Esgrima. El campionat donarà la possibilitat de poder veure els millors tiradors i tiradores catalans en les modalitats d'espasa, floret i sabre, en categoria masculina i femenina.

El Campionat de Catalunya Absolut és la prova estrella del Circuit Català. La competició individual consta d’una fase classificatòria que s’ha disputat durant tota la temporada on només els millors tiradors i tiradores catalans es classifiquen per aquesta prova final. Només 24 esportistes de cada modalitat (excepte en espasa masculina, que seran 36) aconsegueixen la plaça per disputar-se el títol de Campió de Catalunya en la màxima categoria autonòmica.

Aquesta competició consta de sis proves individuals i sis proves per equips, que es disputen en una mateixa jornada a les tres armes: espasa, floret i sabre.

En aquesta edició el Club d'Esgrima Sabadell - Jaume Viladoms serà l'amfitrió organitzador, juntament amb la Federació Catalana d’Esgrima, el Centre Educatiu Jaume Viladoms i l’Ajuntament de Sabadell.

Durant la presentació del campionat, avui, al pavelló del Nord, la tinenta d’alcalde i regidora d’Esports, Marisol Martínez, ha destacat que “aquesta competició respon a les línies estratègiques en matèria esportiva del Govern municipal, en tantesgrimaA que és un esdeveniment que projecta la imatge de la ciutat a tot el país i posa en valor l’enorme esforç organitzatiu que representa pel Club d’Esgrima aquesta competició. A més, hem de promoure i donar suport al coneixement d’esports minoritaris com l’esgrima”.

El president de la Federació Catalana d’Esgrima, Miquel Ojeda, ha remarcat també “el mèrit que té el Club d’Esgrima de Sabadell organitzant la competició, tractant-se d’una entitat amb només cinc anys de vida. No obstant, ja és un referent de l’esgrima català, amb els èxits nacionals i estatals en categories de formació dels seus esportistes”.

Per l'alt nivell dels esportistes participants, la prova és la més important del circuit català i la que posa fi a la temporada. La competició per equips es farà durant el matí, sota el sistema d’eliminatòries directes fins a arribar a la final. Pel que fa a la competició individual s'ha dividit en dues fases. La fase Poule (grups de 6-7 persones i assalts fins a 5 tocats), i la fase d’eliminació directa (assalts fins a 15 tocats).

El Club Esgrima Sabadell – Jaume Viladoms desenvolupa la seva activitat a l’institut, encara que està obert a tota la població, siguin o no estudiants del centre. El seu director, Xavier Sanuy, ha recordat que “tot i que el club té cinc anys de vida, a l’institut es fa esgrima fa més de quinze i des d’un punt de vista de formació de l’alumnat és perfecte ja que permet treballar en valors tant de de forma individual com col·lectiva”.

Per la seva part, Elvira Lupascu, responsable del club ha assenyalat “és un repte pel club organitzar aquest campionat, el segon d’envergadura que fem (després del campionat d’Espanya U15 de fa un parell d’anys). Volem continuar organitzant esdeveniments d’aquest tipus en els propers anys”. Sobre aquesta qüestió, la regidora Marisol Martínez ha anunciat que la ciutat, comptant amb el suport de la federació i el Club d’Esgrima, optarà a l’organització d’algun campionat satèl·lit de nivell mundial o una prova del circuit europeu sots-23.