PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

60 estudiants de 12 instituts participen en el Campus Ítaca de la UAB per conèixer més de prop l’àmbit universitari

La iniciativa és fruit d’un acord entre l’Ajuntament i la Fundació Autònoma Solidària per promoure...

La iniciativa és fruit d’un acord entre l’Ajuntament i la Fundació Autònoma Solidària per promoure que es continuï estudiant passada l’etapa obligatòria

Un total de 60 alumnes procedents de 12 instituts públics de Sabadell –tots els que tenen 3r d’ESO– participaran aquest estiu en el Campus Ítaca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per tal de tenir un primer contacte amb els àmbits i les especialitats que ofereix aquest centre universitari. Això serà possible gràcies a l’acord entre la Fundació Autònoma Solidària (FAS) –que gestiona el projecte– i l’Ajuntament de Sabadell, amb la implicació dels centres educatius participants.

Segons el conveni, l’Ajuntament aportarà un total de 9.300 euros per a la participació d’aquests nois i noies. Adreçat a joves que han finalitzat 3r d’ESO, el Campus Ítaca vol estimular els alumnes a continuar estudiant després de l’educació secundària. Així mateix, es facilita un espai de convivència entre estudiants d’entorns socials diversos i es potencia l’ús del català com a vehicle de comunicació.

L’acord d’aquest 2017 manté l’increment d’alumnes i centres sabadellencs assolit l’any passat, quan es va passar de 48 a 60 alumnes participants i de 8 a 12 centres de la ciutat.

En paraules del tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, “aquest programa fa possible que els joves coneguin el món universitari i que aquest coneixement els serveixi de motor d’estimulació per interessar-se pels estudis superiors”.

Prendran part en el Campus Ítaca alumnes dels instituts Agustí Serra, Arraona, Ferran Casablancas, Joan Oliver, Jonqueres, Pau Vila, Ribot i Serra, Vallès, Escola Industrial, Sabadell, Miquel Crusafont i Les Termes. Cada centre enviarà cinc alumnes al programa, escollits segons uns criteris de baremació en què, entre altres conceptes, es té en compte la situació socioeconòmica, els referents adults amb estudis universitaris i també els resultats acadèmics.

Els alumnes prenen part en el Campus del 26 de juny al 14 de juliol, data en què es farà l'activitat de cloenda amb les famílies, a la Facultat de Lletres de la UAB.

Per tal d’afavorir la participació activa, les activitats de l’Ítaca es presenten en un format atractiu als ulls dels estudiants, s’inclouen en contextos d’actualitat molt propers a ells i s’intenta que en cadascuna de les propostes l’alumnat hagi de posar en pràctica metodologies de recerca o d’investigació, a fi de confirmar o desestimar hipòtesis inicials. Alhora, es promou el treball cooperatiu, el diàleg i la reflexió. A partir d’aquí, el Campus es planteja en dues tipologies d’activitats: pedagògiques i ludicoesportives. Els joves es reparteixen en grups d’unes 12 persones i fan activitats diverses al llarg del dia: gimcanes, activitats d’investigació, debats, casos a resoldre... 

Més informació