PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Cloenda dels tallers de lectoescriptura i de memòria per a la gent gran

Dimecres, 14 de juny, a 2/4 d’11 del matí al Casal Pere Quart...

Els tallers de memòria i de lectoescriptura de l’Ajuntament de Sabadell celebren aquests dies els actes de cloenda de curs. En total, a aquests tallers hi assistiran enguany unes 300 persones. La cloenda dels tallers de memòria tindrà lloc dimecres, 14 de juny, a 2/4 d’11 del matí al Casal Pere Quart, mentre que l’acte final dels cursos de lectoescriptura va ser el passat dijous, 8 de juny, a l’entorn del parc de Catalunya.

Pel que fa als tallers de memòria, durant l’acte de cloenda es farà una xerrada col·loqui sota el títol Entrenem la nostra memòria per recordar, a càrrec d’Oriol Carrasco, educador social i responsable dels Casals de Gent Gran de Barcelona.

L’Ajuntament promou els tallers de memòria amb l’objectiu de potenciar al màxim les capacitats de les persones grans, la seva relació social i prevenir els problemes de memòria, que poden ocasionar una pèrdua d’autonomia personal. Així mateix, es vol donar l’oportunitat de desenvolupar habilitats i compartir estratègies que han de servir per al dia a dia.

Cada any es duen a terme 10 tallers, que duren tot el curs als equipaments municipals de gent gran i 5 tallers trimestrals que es fan a diferents entitats. En total enguany han participat unes 200 persones.

Grups de lectoescriptura

Quant als tallers de lectoescriptura, que sumen uns 150 participants l’any, a la cloenda també es va reconèixer l’interès dels participants i agrair la dedicació de les monitores, que fan la seva tasca de forma voluntària. La trobada va consistir en una visita i passeig al trenet del parc de Catalunya i un pic-nic a la font de Can Rull, on es va lliurar un diploma a cada participant.

Els tallers s’imparteixen als espais municipals Alexandra, Parc Central i Sant Oleguer i també a diferents espais de la ciutat: la Creu de Barberà, Campoamor, Can Deu, la Plana del Pintor i Torre-romeu.

Aquests tallers, a banda de proporcionar eines d’entrenament i autoaprenentatge, desenvolupen activitats amb la finalitat de mantenir actives les capacitats cognitives, potenciant la socialització i autoestima i, per tant, evitant l’aïllament.