PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

S'amplien dues places al barri de l’Eixample per millorar els espais de gaudi de la ciutadania

S’eixampla la plaça d’Indíbil i Mandoni i s’uneixen les places de Montserrat Roig i del Mestre Planas

L’Ajuntament s’ha reunit amb el veïnat del barri de l’Eixample per exposar canvis a dos punts relacionats amb la mobilitat i que permetran guanyar més espais per a l’ús ciutadà.

La primera actuació correspon al carrer de Buxeda, en què es proposa tallar al trànsit motoritzat el tram entre la carretera de Barcelona i el carrer de Sant Sebastià. D’aquesta manera la plaça d’Indíbil i Mandoni s’ampliarà amb tot l’espai lliure d’aquest tram del carrer de Buxeda.

Amb aquesta actuació de baix cost es guanya un espai de lleure per als veïns i es millora la mobilitat dels vianants amb un inversió mínima, que consisteix, en una primera fase, a col·locar jardineres a l’entrada del carrer i barreres de protecció a la intersecció amb la carretera de Barcelona per ordenar o limitar el pas de vehicles. En funció del resultat d’aquesta primera actuació, en una segona fase es preveu fer un pas de vianants elevat a la cruïlla del carrer de Sant Sebastià per millorar la mobilitat dels vianants i fer més evident que s’està entrant en un espai on el vehicle no té la prioritat. A partir d’aquí es podran considerar actuacions complementàries de millora de la qualitat de l’espai públic.

Tot i que no es permetrà aparcar en aquest carrer, en tot moment els veïns podran accedir als guals propis des del carrer de Sant Sebastià, ja que es garantirà l’accessibilitat als habitatges i locals existents.

Una gran plaça a l’Eixample

L’Eixample tindrà també les dues places més grans de la zona unides per un carrer de vianants. La proposta que l’Ajuntament ha presentat als veïns inclou que el carrer de Calvet d’Estrella passarà a ser de vianants entre l’avinguda de Barberà i el carrer de Fra Luis de León. Així, les places de Montserrat Roig i del Mestre Planas quedaran unides en un únic i gran àmbit pacificat per al gaudi ciutadà.

En una primera fase es tallarà aquest tram del carrer de Calvet d’Estrella amb jardineres i pilons i es mantindrà un passadís perquè els veïns puguin accedir al gual existent. Igual que en l’actuació anterior, en fases posteriors es tindran en compte millores en la urbanització per augmentar la qualitat de l’espai públic i la millora de la mobilitat.

L’objectiu és poder transformar l’espai i guanyar metres per a les persones d’una forma ràpida i amb pocs recursos econòmics, per posteriorment avaluar l’èxit de les mesures conjuntament amb la ciutadania i decidir les accions que es duran a terme posteriorment.

Per al regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, “aquestes actuacions són un exemple de la transformació que estem fent a la ciutat, que persegueixen un gran objectiu: millorar la qualitat de vida de la nostra gent. I ho fem com ho fan les ciutats modernes, és a dir, guanyant els espais del cotxe per a les persones. Perquè tots som vianants i només una minoria som també conductors”.