PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Alumnes de 8 centres educatius presenten a l’Ajuntament les seves conclusions a l’entorn de la Festa Major

El projecte s’ha portat a terme en el marc de l’activitat de participació “Els nois i noies tenen la paraula”...

El projecte s’ha portat a terme en el marc de l’activitat de participació “Els nois i noies tenen la paraula”

L’Ajuntament ha acollit aquest matí l’acte de cloenda de l’activitat “Els nois i noies tenen la paraula”, inclosa entre les propostes educatives del Ciutat i Escola. Amb l’activitat es vol iniciar els alumnes de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO en l’aprenentatge dels processos de participació, tot oferint-los un espai de diàleg on expressar la seva opinió sobre diferents temes. Enguany hi han pres part estudiants de 8 centres educatius, que han reflexionat durant el curs a l’entorn del tema “Construïm la Festa Major”. Avui han presentat les conclusions al Saló de Plens davant l’alcalde, Juli Fernàndez, i el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga.

Aquest curs han pres part en “Els nois i noies tenen la paraula” alumnes dels centres educatius Arraona, Creu Alta, Can Llong, Salesians Sabadell, Santa Clara, Col·legi Escolàpies, Sant Nicolau i Xaloc. Cada centre ha presentat una nova activitat com a proposta perquè es pugui incorporar, si escau, al programa de la Festa Major.

El tema escollit ha coincidit i s’ha emmarcat, així mateix, en el procés participatiu que l’Ajuntament ha impulsat al conjunt de la ciutat per debatre el model de la Festa Major. En aquest sentit, a “Els nois i noies tenen la paraula” s’ha volgut potenciar que l’alumnat analitzés i repensés, des de la seva perspectiva, com és i com hauria de ser la gran celebració de la ciutat.

L’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha destacat que

la Festa Major és l’activitat en què participen més ciutadans cada any i és bo que els alumnes aportin el seu gra de sorra per repensar-ne el model”.

Durant tot el procés de desenvolupament d’”Els nois i noies tenen la paraula”, el professorat ha comptat amb l’assessorament tècnic necessari i amb una guia didàctica per desenvolupar a l’aula, a més d’una sessió de formació. També s’han celebrat durant el curs dues trobades intercentres en què, per mitjà de representants, les escoles han posat en comú les propostes, com a pas previ a la redacció del document final de conclusions presentat avui a l’Ajuntament. Val a dir, així mateix, que en les jornades intercentres hi han pres part entitats participants a la Festa Major, per tal d’acostar a l’alumnat alguns dels continguts i objectius de la celebració.

El tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, ha subratllat que la participació s’aprèn exercint-la, per això és important fomentar processos participatius des de ben petits”.

Les conclusions dels escolars

Els alumnes proposen que a la Festa Major hi hagi més activitats adreçades a infants i joves amb discapacitat, que als concerts vingui gent més famosa, que la fira tingui uns preus més assequibles i amb més atraccions, que es programin concerts en horaris més juvenils i que el programa aclareixi a qui s’adrecen les activitats.

A més, creuen que caldria incorporar a la festa concursos de futbolí, jocs d’ordinador o consoles, dibuix juvenil, gimnàstica rítmica, mostres de balls escolars, més actes per a nois i noies, com també activitats més participatives.

 

Acte final de “Els nois i noies tenen la paraula”