PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Entitats de lleure organitzen prop d’una trentena de casals d’estiu per a infants i joves

La ciutat tindrà una àmplia oferta d’activitats d’estiu impulsades per les entitats de lleure...

La ciutat tindrà una àmplia oferta d’activitats d’estiu impulsades per les entitats de lleure. Un total de 18 entitats impulsaran prop d’una trentena de casals distribuïts pels 7 districtes, que comptaran amb més de 3.000 places, donant cabuda, però, a un nombre superior d’infants i joves, atesa la possibilitat d’assistir en horari de lleure5matí o tarda o d’apuntar-s’hi per setmanes. Tota la informació sobre els programes es pot consultar aquí.

Els casals, que combinen activitats lúdiques i educatives, són una opció molt atractiva per als nois i noies i les famílies un cop finalitzat el curs escolar, que evidencien el gran valor educatiu del lleure i alhora contribueixen a la conciliació de les vides laboral i familiar.

Els casals ofereixen horari de matí i n’hi ha diversos que també tenen activitat de tarda. Així mateix, hi ha serveis complementaris com l’acollida i el menjador. Les propostes dels casals seran, un any més, variades i adaptades a les necessitats i etapa educativa dels participants, amb propostes que van des de la música fins a les activitats esportives, passant per gimcanes, contes, jocs o tallers.

Amb la voluntat de contribuir a la tasca educativa i de cohesió dels casals, l’Ajuntament de Sabadell atorgarà aquest 2017 un total de 19.350 euros en subvencions adreçades a entitats de lleure que organitzen aquestes activitats. A més d’aquests ajuts, s’atorgaran subvencions complementàries per un valor total de 33.000 euros als casals d’estiu en els quals participin nens i nenes amb necessitats educatives especials.

Campaments, colònies i rutes

A banda dels casals, també es compten entre les propostes d’estiu 8 campaments, rutes i colònies impulsats per diferents entitats.