PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Taller familiar entorn de l’exposició “Big Bang Data”

Serà diumenge vinent, a càrrec de La Mandarina de Newton...

Serà diumenge vinent, a càrrec de La Mandarina de Newton

El diumenge 4 de juny, a les 12 del migdia, al Museu d’Art de Sabadell (MAS), tindrà lloc una activitat paral·lela de l’exposició “Immersos en les dades. (Una) adaptació de l’exposició Big Bang Data del CCCB”. Es tracta d’una visita dinamitzada i d’un taller experimental que durarà 1.30 h, els quals s’adrecen a infants de a partir de 6 anys acompanyats de pares.

En aquesta activitat es valorarà que es generi un debat intergeneracional dins de les famílies, per posar a sobre de la taula temes que són sovint delicats i conflictius, sobretot amb els fills preadolescents i adolescents. Sorgiran preguntes com ara: quines són les pors i inseguretats d’uns i altres en relació amb les xarxes socials i la privacitat individual?

Es treballarà què és una dada, quins tipus de dades es poden obtenir i quines diferències hi ha entre si –dades quantitatives i dades qualitatives–, què és la informació i com obtenir-la a partir de les dades, com funcionen les xarxes socials –en concret Facebook o Tuenti–, què implica deixar-hi una petjada virtual i, finalment, com es poden fer prediccions i pronosticar el grau d’encert.

Els objectius pedagògics d’aquesta activitat són aproximar als usuaris i usuàries els conceptes de dada, informació i coneixement; donar a conèixer el concepte de predicció; generar un espai per al debat familiar i intergeneracional, i estimular la compartició de pors i recursos en relació a la petjada virtual.

“Immersos en les dades. (Una) adaptació de l’exposició Big Bang Data del CCCB” és una mostra itinerant del Programa d’Arts Visuals de l’Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona, organitzada en conveni amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Més informació

immersosdades1