PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L’Escola Juan Ramón Jiménez impulsa un hort per compartir aprenentatge i lleure

El projecte, portat per pares, mares i alumnes, promou els valors de sostenibilitat i convivència...

 

El projecte, portat per pares, mares i alumnes, promou els valors de sostenibilitat i convivència jrjimenez16

Des de principis de març, l’Escola Juan Ramón Jiménez porta a terme un projecte d’hort que permet a pares i mares del centre compartir un espai d’aprenentatge i lleure amb l’alumnat. El projecte, que s’està impartint amb la col·laboració de l’Ajuntament a través del programa Tàndem Família-Escola, vol, d’una banda, potenciar la implicació de les famílies en el procés educatiu dels infants. Alhora es fomenten valors de sostenibilitat i s’incentiva els participants a incorporar l’economia d’aprofitament, proporcionant coneixements perquè puguin cultivar el seu propi hort.

Amb tot, el projecte fomenta el treball conjunt entre mestres, famílies i alumnes reforçant així les relacions entre els diferents membres de la comunitat educativa i també els valors de convivència.

jrjimenez216L’hort del centre s’ubica als dos patis interiors de l’Escola i les sessions es porten a terme els dijous a la tarda. En el projecte hi participen una dotzena de famílies i cada setmana hi pren part un dels grups classe del centre. Durant les trobades, els participants aprenen què és un hort ecològic, què s’hi pot plantar, com controlar les plagues i malalties de les plantes de forma natural, etc. També com, amb les plantes, es poden fer repel·lents de mosquit, sabons, colònies...

El projecte de l’hort s’emmarca en un conjunt d’accions impulsades per l’Escola Juan Ramón Jiménez per tal de potenciar que a tots els espais del centre es generin oportunitats d’aprenentatge i convivència.