PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Vuit visites teatralitzades donen a conèixer La Vela de Ca l’Estruch i el món del circ

 

Hi participen unes 230 persones dins el programa Ciutat i Escola...

Hi participen unes 230 persones dins el programa Ciutat i Escola

lavela11web

Durant el mes de maig, es duen a terme sessions La Vela: històries de circ, amb l’objectiu d’ensenyar què és el projecte de La Vela de Ca l’Estruch i la història del circ. Es tracta d’un taller que s’ha posat en marxa aquest curs escolar, a càrrec de la Companyia Sifó, i que s’ofereix dins del programa Ciutat i Escola. Del taller se’n fan 8 sessions i és previst que hi acabin passant 229 persones, sobretot joves, inclosos alumnes d’educació especial i de l’Associació Mental Antaviana. En grups de 35 persones, el taller es presenta per a tots els públics i dura 1,20 h.

La regidora de Cultura, Montserrat Chacon, hi ha assistit i ha afirmat que l’objectiu d’aquests tallers és doble: d’una banda, donar a conèixer el món del circ, la seva història i els seus protagonistes i, de l’altra, acostar la Vela al públic, especialment infantil i jove, mostrant els detalls més íntims i interns de l’equipament”.

vela11webVisites teatralitzades

La visita guiada permet mostrar l’anatomia de la carpa, els elements que la componen i la mantenen dempeus tot repassant la història del circ. Es comença per l’origen, a les beceroles de la humanitat, pel naixement a les places dels pobles i la coexistència amb altres arts a l’edat mitjana, l’inici del circ modern al segle XVIII i els grans circs d’estat cap a la renovació circense de mitjan segle XX a França, fins a l’actualitat a casa nostra.

Durant la visita, que és itinerant, hi ha teatralitzacions d’escenes costumistes que sorprenen enmig del viatge. Es presenten així tots els personatges que treballen i viuen en un circ, se’n mostra la quotidianitat i es fa de la visita una experiència lúdica, dinàmica, participativa, educativa i, sobretot, divertida. Perquè un circ és un gran envelat que acull espectadors a la seva falda i ofereix espectacles, però també és un espai de convivència i quotidianitat per a una colla d’artistes itinerants que fan d’aquest espai casa seva i, del circ, la seva vida.