PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

L'Ajuntament aprova el Reglament i la Carta de Serveis de les Biblioteques Municipals de Sabadell

Les Biblioteques són el principal servei públic cultural de proximitat de la ciutat...

Les Biblioteques són el principal servei públic cultural de proximitat de la ciutat

L’Ajuntament ha aprovat el Reglament regulador del servei públic de les biblioteques municipals de Sabadell, amb l’objectiu de consolidar un model de servei de biblioteca en constant transformació. El nou text legal permet consolidar el desenvolupament adequat de la funció pròpia del servei que presten les biblioteques, amb garantia d’acompliment de les normes més bàsiques de convivència, com també les normes específiques per obtenir el carnet d’usuari i els serveis vinculats, com ara el de préstec, l’accés als terminals d’internet i ofimàtica o la inscripció a les múltiples activitats de foment de la lectura i el coneixement que s’adrecen a tots els públics.

Juntament amb el reglament, es fa pública la Carta de serveis de les Biblioteques Municipals de Sabadell, que incorpora, a banda dels drets i deures dels usuaris, els compromisos anuals de les biblioteques per garantir la qualitat en la prestació de serveis a la ciutadania. D’entre els indicadors de l’any 2016 es pot destacar l’alt grau de satisfacció en l’atenció per part dels professionals i l’assoliment de les ràtios d’assistents als actes programats per les biblioteques i dels serveis de préstec i d’accés a la informació.

Les biblioteques, un element de servei públic cultural i de proximitat

Les Biblioteques Municipals de Sabadell són el principal servei públic cultural de proximitat de la ciutat. Tenen per missió fomentar la lectura i el coneixement, garantir l'accés a la informació, promocionar l'ús de les tecnologies, donar suport a la formació contínua i possibilitar la cohesió social i el desenvolupament de les persones en igualtat d'oportunitats. També ajuden a construir i enfortir l'esfera pública, contribueixen al procés d'autoaprenentatge, donant suport a la formació i facilitant la inserció al món laboral i participen en la construcció de les regles de convivència que beneficien el conjunt de la comunitat: són espais no excloents, llocs segurs de foment de la diversitat, on la comunitat participa de manera racional i conscient en la construcció d'una societat i una ciutadania democràtica.

 Reglament de biblioteques

  Accés a la Carta de Serveis de Biblioteques