PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Un miler d’escolars assistiran a l’espectacle Clarinetàrium

Se’n fan quatre sessions, organitzades per LaSala i l’Obra Social “la Caixa”...

Se’n fan quatre sessions, organitzades per LaSala i l’Obra Social “la Caixa”

El Teatre Principal ha acollit Clarinetàrium, una obra que combina la música i la pedagogia, el 4 i 5 d'abril, amb dues funcions diàries, a les 9.30 i a les 11 h. L’Obra Social “laCaixa” ha presentat, en col·laboració amb Rialles Espectacles Infantils i Juvenils i l’Ajuntament de Sabadell, un cicle de quatre representacions dirigides a escolars de cicle mitjà i cicle superior, una proposta que fa un viatge a través dels 400 anys d'història del clarinet. Gairebé un miler d'escolars gaudiran d'aquest espectacle.

Les sessions escolars tenen per objectiu acostar les arts escèniques al públic infantil i juvenil, mitjançant unes produccions especialment dissenyades perquè els escolars puguin gaudir d’uns espectacles plens de màgia, alhora que els proporciona continguts de treball per abans i després de l’espectacle. Un àmbit d’actuació que des de fa anys impulsa l’Obra Social “la Caixa” per mitjà de les diverses iniciatives pedagògiques que organitza per tota la geografia de l’Estat Espanyol.

Montserrat Chacon, regidora de Cultura, ha afirmat que:

  amb aquesta obra, i amb les altres que programa LaSala, oferim recursos perquè els alumnes puguin ampliar el seu coneixement i desenvolupar-se com a persones

L’espectacle

Una dotzena de clarinets diferents, unes quantes anècdotes i un viatge per recórrer els més de 400 anys d'història de l'instrument. Tubs de plàstic, tisores i trepant, canyes i tota mena d'estris per descobrir com és i com funciona un clarinet. Clarinetàrium proposa un recorregut per la història de la música per descobrir com l'evolució de l'instrument va lligada a l'evolució de la música. A més, per entendre el funcionament del clarinet i les seves característiques principals, es faran alguns experiments que ajudaran a fer-se'n una idea adequada. Clarinetàrium és un espectacle concert dinàmic que combina música, petits experiments i història. Els artistes formen par d’Ensemble Una Cosa Rara i són Oriol García, Naüm Monterde i Joan Plaja.

Un compromís amb l'educació

El teatre escolar se celebra en el marc d'eduCaixa, una plataforma que potencia el compromís de l’Obra Social "la Caixa" amb l'educació, els professors, els alumnes i les seves famílies. Com a complement didàctic, s’ha preparat un dossier on es proposen activitats per treballar tot el tema relacionat –abans i després de l’espectacle– i facilitar-ne la comprensió als escolars. El dossier fa un recorregut detallat per les peces musicals que es toquen en l'espectacle, com es treballen les lletres de les cançons i, sobretot, com i quants clarinets hi ha.

enllac  Més informació