PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Conferència de Santiago Vidal sobre Justícia Restaurativa i Mediació, en el marc del Dia Europeu de la Mediació

El dimarts 17, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart...

El dimarts 17, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart mediacio13

El jutge i senador Santiago Vidal farà una conferència amb el títol Justícia Restaurativa i Mediació: un camí cap el diàleg i la gestió dels conflictes, el proper dimarts 17 de gener, a les 7 de la tarda, al Casal Pere Quart. La xerrada, organitzada per l’Ajuntament de Sabadell, s’emmarca en la commemoració del Dia Europeu de la Mediació, que té lloc el 21 de gener.

La conferència-col·loqui tractarà sobre el model de Justícia restaurativa que, a diferència de la Justícia punitiva, davant un delicte o infracció, posa el focus en la responsabilització de la persona infractora, la presa de consciència del perjudici causat i lareparació a la víctima o comunitat. Santiago Vidal posarà també en valor la utilitat de la mediació, ja que permet generar els espais de diàleg i reflexió necessaris perquè les persones puguin parlar, assumir responsabilitats o iniciar processos de reparació i reconciliació.

L'acte el conduirà Òscar Negredo, responsable del Servei de Mediació de L'Hospitalet de Llobregat, vicepresident de la Xarxa per la Mediació i professor del Màster de Mediació i Resolució de conflictes de la UOC i la Universitat de Girona.

El 21 de gener es commemora el Dia Europeu de la Mediació. Tal dia com aquest, del 1998, el Consell d’Europa va aprovar la Recomanació R (98), en virtut de la qual s’insta als estats membres a impulsar sistemes de mediació a les seves legislacions, com a mètode pacífic de resolució de conflictes. Per tot plegat, Sabadell es suma a la commemoració, amb la voluntat de divulgar i promoure el diàleg, l’entesa entre les persones i la cultura de la mediació.

Servei de Mediació Comunitària

L’Ajuntament de Sabadell, a través de la Regidoria de Participació i Atenció Ciutadana, compta amb el Servei de Mediació Comunitària, Sabadell Mediació, que treballa per facilitar el diàleg i la presa d’acords entre les persones, davant els conflictes que afecten la comunitat. És tracta d’un servei municipal, públic i gratuït, que fa més de 10 anys que treballa per afavorir la convivència i la cohesió social a la ciutat. La missió del servei és, des de la prevenció, generar espais de debat, de treball i de resolució dels problemes que afecten la comunitat a través de la mediació.

Des del l’any 2006 fins avui, el servei ha gestionat 1.493 casos, el 81 per cent dels quals han estat resolts amb èxit. Tot i que les persones que directament han participat en la mediació són 7.180, en aquest període de 10 anys els acords derivats de la resolució dels casos han beneficiat un total de 21.912 ciutadans i ciutadanes.