PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

La Vela celebra el Nadal amb La Calaca (Extravaganza), de Jordi Kerol

Abans i després hi haurà una càpsula de circ al bar de Ca l’Estruch...

Abans i després hi haurà una càpsula de circ al bar de Ca l’Estruch extravaganzza

El divendres 23 de desembre i celebrant l’arribada del Nadal, la Vela de Ca l’Estruch acollirà l’espectacle La Calaca (Extravaganza) de Jordi Kerol i la companyia Subliminati Corporation. El muntatge dibuixa l’itinerari d’un personatge que navega per les seves pors, els seus límits i batalles i ho fa per mitjà de diverses disciplines que es transformen gràcies a l’espectacle: malabars amb micròfons, patinatge samurai, el HumanBeatBox... El muntatge és la presentació d’una etapa de treball d’un muntatge en procés de creació.

La Calaca (Extravangaza) és un indret de gravetat relativa i amb absència de sentit comú. És un passeig pel laboratori d’un ésser excèntric rodejat d’objectes carregats d’història (patins, discos de vinil, catanes, una flauta...). És una contradicció, un oxímoron en tota regla, una visió metafòrica del que és quotidià, una transformació constant, un joc. L’espectacle és un cúmul de totes les trifulgues amb què Jordi Kerol ha ensopegat al llarg de la seva vida transformades en circ.

Jordi Kerol descobreix el surrealisme als 8 anys després d’una visita al Museu Dalí de Figueres i des de llavors aquesta tendència sempre ha estat present a la seva vida. Als 20 anys Kerol comença els estudis de teatre gestual a l’escola El Timbal de Barcelona. Autodidacte en HumanBeatbox i patinatge artístic, completa els seus estudis com a actor excèntric a l’escola de circ Le Lido de Tolosa de Llenguadoc. S’acosta al món dels titelles de la mà de Jordi Bertrán i realitza la formació de Magie Nouvelle amb Raphael Navarro. Sense cap intenció de fer aparèixer un conill d’un barret ni de fer una nova versió del guinyol, enfoca la seva recerca a donar una dimensió màgica a l’escenografia i per donar vida pròpia a l’atrezzo que compon l’obra. Des del 2015 que treballa amb La Calaca (Extravaganza), un espectacle mirall de la seva vida.

Subliminati Corporation va ser cocreada per Jordi Kerol l’any 2006 i és un col·lectiu artístic que qüestiona, despulla, vibra i reclama una llibertat d’expressió. La corporació té com a objectiu promoure les arts escèniques, enèrgiques, que juguen amb les regles i les convencions. Composta per 5 artistes de diferents nacionalitats: un francès, un coreà, un italià, un basc i un català. En els espectacles presentats fins al moment el col·lectiu defensa la coexistència de l’obscur i allò que és bell, el riure descontrolat i la sorpresa.

La Calaca (Extravaganza) és una coproducció de diversos equipaments i entitats internacionals com La Brèche, pôle national des arts du cirque de Cherbourg Octeville (França), el Cirque Théâtre d’Elbeur, pôle national des arts du cirque de Haute Normandie (França), Le Carré Magique, pôle national des arts du cirque de Lannion (França), La Cascade, pôle national des arts du cirque de Bourg St Andéol (França), l’Éte de Vaour (França), La Maison des Jonglages (França), Subtopia (Suècia) i el Festival Mirabilia d’Itàlia. I compta amb la col·laboració de Trapezi - Fira de Circ de Catalunya, l’Ateneu Popular 9Barris, La Central del Circ, La Courneuve (França) i Potenza (Itàlia).

El mateix divendres, abans i després de la funció d’Extravaganza, el públic tindrà l’oportunitat de gaudir d’una càpsula de circ a càrrec d’Alba Comella. Insight, és un número aeri de corda de 6 minuts de durada on la protagonista fa un viatge introspectiu i comença a prendre consciència d’una realitat fins al moment desconeguda. Hi haurà dues funcions del número, a les 20.30 i a les 22 h al bar de Ca l’Estruch.