PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Sabadell Suma organitza accions divulgatives del fet voluntari per commemorar el Dia Internacional del Voluntariat

Es promou la participació activa de les entitats, divulgant la seva activitat per les xarxes socials

Desprès de la bona resposta de la campanya de l’any passat, l’Ajuntament de Sabadell impulsarà novament un seguit d’accions per donar visibilitat al fet voluntari, amb motiu de la commemoració el proper 5 de desembre del Dia Internacional del Voluntariat .

Entre les accions (http://bit.ly/1MOLIIw) es proposa la participació activa per part de les entitats a les xarxes socials, publicant vídeos de poca durada o fotografies (durada màxima de 15 segons), amb l’etiqueta #ElVoluntariatMouSBD i on es mostrin tasques protagonitzades per les persones voluntàries de l’entitat. La idea és que entre tots es faci viral aquest hashtag no només a Twitter, sinó també penjant els vídeos de les entitats a Facebook o les diferents xarxes socials que les entitats tinguin actives.

Les entitats que no tinguin activades xarxes socials podran fer arribar les filmacions a l’adreça electrònica puntvoluntariat@ajsabadell.cat, per tal que quedin visibles al Twitter sbd+voluntariat.

El passat mes d’octubre, l’Ajuntament va organitzar la primera edició de la Setmana del Voluntariat. En el marc d’aquesta setmana es va presentar el vídeo #ElVoluntariatMouSBD, que recull el testimoni de persones voluntàries de la ciutat.

Tal i com explica la regidora de Participació, Míriam Ferràndiz, “es tracta de donar a conèixer a tota la població què és el voluntariat, el gran nombre d’entitats que en fan i el ventall de tipologies de voluntariat que hi ha a la ciutat. A més, també es tracta de donar visibilitat a les iniciatives de caire social que es fan a través del voluntariat perquè la ciutadania s’engresqui a participar en alguna d’elles”.

Des del programa de Voluntariat de l’Ajuntament es demana la col·laboració dels mitjans de comunicació perquè durant aquest dies dediquin continguts al tema del voluntariat i repiulin amb el hashtag #ElVoluntariatMouSBD.

Programa de Voluntariat

El programa de voluntariat de l’Ajuntament coordina i gestiona els programes i serveis adreçats al voluntariat, informant, assessorant i orientant a la ciutadania i a les entitats i donant reconeixement públic a les persones voluntàries. Un dels objectius bàsics del programa és fer de pont entre ciutadania i entitats, afavorint la incorporació del voluntari allà on millor pot dur a terme la seva col·laboració.

Al llarg d’aquest any s’han dut a terme 131 entrevistes. Les persones entrevistades s’han derivat a entitats de la ciutat en funció de les seves preferències, perfil i temps que disposen per realitzar una acció voluntària. Un 70 % aproximadament de les persones entrevistades són dones i un 30% joves.

Actualment el programa compta amb 80 crides de voluntariat específiques actives, de les quals 60 són crides que han arribat el llarg del 2016. S’han vehiculat crides de 50 entitats de la ciutat d’àmbits diversos. Enguany s’han dut a terme tres del cursos d’iniciació al voluntariat amb un total de 70 participants. El curs està reconegut pel Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.

Sabadell Suma