PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Ja hi ha a la venda les entrades per als espectacles dels teatres municipals de la propera temporada

Inclouen les actuacions de teatre, dansa, música i arts visuals dels teatres La Faràndula, Principal i a Ca l’Estruch Ja hi ha a la venda les entrades per als espectacles dels teatres municipals de la propera temporada

Als teatres La Faràndula i Principal

Aquesta temporada els teatres de Sabadell estaran plens, un any més, de les millors propostes de teatre, música i òpera. Concerts simfònics, teatre, música de cambra, ballet, òpera i música moderna trobaran el seu espai a La Faràndula i el Teatre Principal, oferint a Sabadell un ventall molt ampli de propostes culturals per a tots els gustos.

Obrirà la temporada l’Orquestra Simfònica del Vallès, el 20 de setembre, amb La cinquena de Beethoven, probablement una de les simfonies més conegudes de tota la música clàssica. El concert el dirigirà Salvador Mas i comptarà amb la presència de la soprano Ulrike Haller i el baix Robert Holzer, així com el Cor Jove del Palau de la Música Catalana.

El 5 d’octubre, el Principal serà el marc del concert tribut Benvinguts a la realitat: Sabadell, 30 anys de música, que reunirà algunes de les bandes sabadellenques més importants dels anys 1980 i 1990. Tancat per Defunció, La Madam, Bars o Llongue recordaran vells temps i reivindicaran l’empremta de la ciutat en l’auge del rock en català.

Pel que fa al teatre, el 20 d’octubre es podrà veure un dels muntatges més exitosos de la temporada passada a Barcelona. La tendresa és una producció de T de Teatre i Dagoll Dagom, un espectacle escrit i dirigit per Alfredo Sanzol. El muntatge, el protagonitzen Marta Pérez, Jordi Rico, Laura Aubert, Ferran Vilajosana, Javier Beltrán i la sabadellenca Elisabet Casanovas.

La primera òpera de la temporada presentada pels Amics de l’Òpera de Sabadell serà el 23 d’octubre: La Cenerentola. L’Escola d’Òpera, impulsada per la Fundació Mirna Lacambra, també oferirà dues funcions de La Cenerentola el 24 i 26 d’octubre.

El cicle de concerts de cambra començarà el 18 d’octubre amb un concert protagonitzat per Josep M. Almiron al piano, Alberto Reguera, violí i Carles Chorda a la trompa, els tres intèrprets del conjunt Friedrich Piano Trio, que interpretaran el Trio per trompa op. 40 de Brahms. El 8 de novembre el cicle de cambra dedicarà un concert a la música de la Colla de Sabadell, protagonitzat per la flautista Isabel Moreno i el pianista Carles Marigó. Als dos músics de l’Orquestra Simfònica del Vallès els acompanyarà la veu de l’actor Enric López que serà el narrador d’articles publicats al Diari de Sabadell durant els anys 1920, amb partitures dels compositors de música francesa reivindicats pels membres de la Colla. L’últim dels concert del cicle es titularà La veu humana, una òpera escrita per Jean Cocteau i musicada per Francis Poulec. Sota la direcció del dramaturg i director teatral Marc Rosich la mezzosoprano Marta Valero i el pianista Guillem Martí ens faran viure una historia d’amor a través d’una última conversa telefònica.

El mes de novembre la Joventut de la Faràndula recupera un dels seus darrers grans èxits: Rapunzel, una adaptació del conte tradicional dels germans Grimm, amb música de Xasqui Ten, coreografies de Montse Argemí i direcció de Salva Peig i Maria Pla.

El 18 d’octubre Sabadell, Més Música farà un concert homenatge a Josep Vinaròs, fundador, president i impulsor durant setze anys de l’entitat. La Cobla Simfònica Catalana, sota la direcció de Gerard Pastor, interpretarà un repertori de compositors com Joaquim Serra, Paulí Peña i Jesús Ventura, entre altres.

El 10 de novembre, la companyia La Perla 29 portarà un dels clàssics teatrals contemporanis: La reina de bellesa de Leenane. Escrit pel dramaturg angloirlandès Martin McDonagh, aquest és un muntatge dirigit per l’actor i director Julio Manrique. Marta Marco protagonitza aquest espectacle, acompanyada de Marissa Josa, Ernest Villegas i Enric Auquer, el qual després d’estrenar-se a la Biblioteca de Catalunya ara arriba a Sabadell.

El 15 de novembre l’OSV presentarà a La Faràndula del concert Tribut a John Williams. El concert el dirigirà Rubén Gimeno i es podrà gaudir de Salvador Vidal com a conductor de la vetllada. Segurament el nom d’aquest actor de doblatge no és conegut per al gran públic, però si diem que és la veu de Harrison Ford, Richard Gere, Michael Douglas o George Clooney, la cosa ja canvia. Vidal introduirà i comentarà cada peça, i la seva interpretació de frases o escenes icòniques de les pel·lícules protagonistes convertirà el concert en un esdeveniment únic que unirà la música amb el cinema.

El 23 de novembre, i també a La Faràndula, es podrà gaudir del Ballet Nacional Rus, dirigit per Sergei Radchenko, amb El Trencanous. Una ocasió per veure a casa nostra una de les millors companyies de ballet del món, amb un clàssic del repertori que agradarà a petits i grans.

Al desembre arribarà el torn de la Banda Municipal de Sabadell, que oferirà el seu tradicional concert de Banda al Teatre Principal. També serà el desembre quan a la Faràndula arribarà un dels espectacles més tradicionals i nostrats: Els Pastorets, de Josep M. Folch i Torres, presentats per la Joventut de la Faràndula. El 22 de desembre l’Associació Sabadell Sardanista oferirà el Concert de Sant Esteve, al Principal, amb la Cobla Jovenívola de Sabadell i Cobla Sabadell i oferiran un programa amb algunes composicions plenes de simbolisme i amb una i a dues cobles amb percussió. Tancarà la temporada el 28 i 29 una de les cites imperdibles per als amants de la música: El Festival de Valsos i Danses, de l’Orquestra Simfònica del Vallès, a La Faràndula.

A Ca l’Estruch

La fàbrica de creació de les arts en viu de Sabadell, Ca l’Estruch, oferirà diversos espectacles que sorgeixen, com és habitual, de les residències artístiques que es duen a terme en aquest equipament. Així, el públic podrà gaudir de companyies de dansa, circ i teatre emergents i amb trajectòries consolidades. A més, també es presenta el monòleg de Bruno Oro: Inmortal, el 26 d’octubre, una comèdia futurista en què l’actor es desdobla en multitud de personatges que gaudeixen, pateixen o s’enfronten a la immortalitat.

Ca l’Estruch es posarà en dansa de la mà de la companyia austríaca dirigida per la coreògrafa i ballarina Edita Braun que presenta Layaz, el 27 de setembre, un solo hipnòtic interpretat per Cat Jimenez. Fruit de la col·laboració amb el Certamen Coreogràfic de Madrid, el jove coreògraf català Arnau Pérez de la Fuente presenta Young Blood, el 23 de novembre. De la jove promesa a un dels coreògrafs clàssics contemporanis: Andrés Corchero, que proposa dos solos, Absències, el 30 de novembre, que pivoten sobre la pèrdua, la figura del pare i el desig de viure.

El circ s’enfila a la pista de La Vela amb les set dones d’Ino Kollective que proposen INO, el 25 d’octubre, un espectacle d’acrobàcies i verticals en el qual el públic s’adonarà que pesen més les convencions socials que no pas carregar amb els pes de les unes i les altres. Íntima i minimalista, així és Homenaje, el 29 de novembre, la nova peça de la companyia En Diciembre. Per la seva banda, La Vela s’acomiadarà de l’any amb Aürt, el 14 de desembre, un espectacle de la companyia Des-equilibrats (Antoni Rosselló i Coloma Roig) dirigit per Jordi Aspa (Escarlata Circus). La paraula “Aürt”, que significa xoc o topada brusca, dona peu a una recerca per capgirar tot de disciplines circenses, com els malabars o el cercle aeri.