PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Itinerari pel Sabadell medieval, aquest diumenge, en el marc de les Jornades Europees d’Arqueologia

Permetrà veure, entre altres, restes de la muralla, una bestorre i un vall Itinerari pel Sabadell medieval, aquest diumenge, en el marc de les Jornades Europees d’Arqueologia

Es tracta d’una ruta per conèixer la configuració de la nostra ciutat entre els segles XI i XV, quan s’estenia a redós d'un mercat i d'una petita església. S’hi podrà comprovar que l'arqueologia i els documents conservats ajuden a entendre com devia ser la vila de Sabadello i la vida dels seus habitants. L’objectiu és buscar a la ciutat actual les traces de la vila medieval, sobretot de les seves muralles, i comprovar que algunes de les restes encara es conserven avui i són visibles, tot i que un xic amagades i poc conegudes per a la ciutadania.

L’itinerari permetrà visitar l’interior d’un edifici del carrer de les Valls i observar diferents elements defensius del segle XIV, conservats al soterrani. Es tracta d’un tram de muralla, una bestorre –la quarta que s’ha trobat al centre històric de Sabadell– i una part de fossar o vall, excavat al terreny natural.