PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El programa de Mentoria Social es consolida com un projecte de cohesió social i èxit educatiu

Avui es celebra a l’Institut Jonqueres l’acte de cloenda del projecte del curs 2018-2019 amb el lliurament de diplomes als participants El programa de Mentoria Social es consolida com un projecte de cohesió social i èxit educatiu

El regidor d’Acció Social en funcions, Gabriel Fernàndez, ha destacat que

“l’Ajuntament de Sabadell ha consolidat un projecte innovador a la ciutat, que es va iniciar ara fa tres anys a l’Institut Jonqueres i que l’èxit d’aquest projecte ha permès que el curs vinent s’ampliï a altres dos instituts més, amb l’objectiu de combatre el fracàs escolar i facilitar per contrapartida l’èxit escolar dels adolescents, donar-los eines i suport perquè puguin tenir les millors oportunitats a la vida”.

Amb el programa de Mentoria s’afavoreixen processos d’inclusió social i educativa, que reverteixen en la millora de l’èxit escolar i en la prevenció de l’abandonament escolar prematur, a partir de la relació que s’estableix entre els estudiants universitaris i de cicles superiors i els i les estudiants de segons, 3r i 4t d’ESO. Actualment hi ha 15 parelles en funcionament a l’Institut Jonqueres que han treballat conjuntament durant el curs.

En aquest projecte es treballa el suport emocional als joves mentorats per fomentar la seva autoconfiança, les seves competències relacionals, la motivació cap als estudis i la visualització d’un projecte personal de futur. També es dona als estudiants universitaris i de cicles superior mentors la possibilitat de conèixer una determinada realitat de primera mà i de millorar el seu entorn, promovent el seu compromís amb la comunitat.

La selecció dels nois i noies mentorats s’ha coordinat des de l’Ajuntament, partint de la tasca de l’Institut Jonqueres, la Fundació Serveis Solidari per a la Integració social i entitats i serveis del barri.

L’Ajuntament de Sabadell ha destinat la quantitat de 14.280 euros per a la gestió del projecte durant el curs 2018-2019.