PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Estrena del documental Yalah, el 27 de febrer, coincidint amb l’aniversari de l’autoproclamació de la República Sahrauí

Ja es poden recollir les entrades gratuïtes a diferents equipaments de la ciutat Estrena del documental Yalah, el 27 de febrer, coincidint amb l’aniversari de  l’autoproclamació de la República Sahrauí

Les entrades, gratuïtes, es podran recollir fins al mateix dia 27 a les 5 de la tarda a l’Oficina Jove, al Centre Cívic de Can Rull i a l’Espai Emprius (veure horaris). En el marc també de la commemoració, el dia 27 la bandera sahrauí onejarà al balcó de l’Ajuntament. El 29 de gener, la Junta de Portaveus municipal va aprovar l’adhesió a la declaració de l’espoli dels recursos naturals al Sàhara Occidental

 “Yalah” mostra per mitjà de cinc històries personals els diferents eixos de treball del projecte d’agermanament actual: sanitat, educació, sensibilització, joventut i gènere.

L’audiovisual vol explicar des de la part més personal la realitat del poble sahrauí, que porta dècades reivindicant els seus drets i el seu reconeixement internacional, a més de denunciar les precàries condicions de vida als campaments de refugiats de Tindouf. Gravat i muntat als campaments sahrauís, el documental parteix d’un procés participatiu amb l’alumnat de l’Escola de Formació Audiovisual Abidin Kaid Saleh, ubicada a la wilaya de Bojador.

El documental està enregistrat i produït en el marc de l’agermanament de Sabadell amb el Sàhara, on la ciutat de Sabadell manté el projecte de cooperació internacional amb l’Argub i per extensió amb el Sàhara Occidental, signat fa 30 anys. Una de les accions que s’hi inclou és la sensibilització sobre el conflicte que viu el poble Sahrauí.

Camps de solidaritat

D’altra banda, el 26 febrer a les 16.30h, l’Oficina Jove acollirà la primera  sessió informativa sobre la convocatòria oberta fins al 8 d’abril per participar en els camps de solidaritat de 2019 a Tindouf. L’estada tindrà lloc, per tercer any consecutiu, a la tardor, i s’adreça a joves de la ciutat d’entre 18 i 30 anys.

Situació del Sàhara

Des de la seva autoproclamació el 27 febrer de 1976, la RASD ha esdevingut un estat amb reconeixement limitat. Ocupat il·legalment pel Marroc i Mauritània i annexionat completament pel Marroc el 1979, la RASD ha estat reconeguda per 84 estats i és membre de la Unió Africana. Al llarg dels anys han estat múltiples les resolucions d’organismes i les  sentències de tribunals internacionals que denuncien l’ocupació i on s’avalen els drets legítims del poble sahrauí.

El del Sàhara Occidental continua sent, però, un dels conflictes més antics i oblidats del món. Amb la  doble voluntat de denúncia i sensibilització, Sabadell ha programat diferents accions de commemoració sumant-se així a la proposta de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS), de la qual  la nostra ciutat és membre.