PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Uns 600 alumnes de sis instituts de Sabadell participaran dimecres en una trobada del projecte Tutoria Entre Iguals

La jornada, que tindrà lloc al Poliesportiu Olímpia, esdevindrà la trobada de jugadors d’Ultimate més gran de Catalunya

A la jornada, que se celebrarà al matí de 10 a 1, hi prendran part els instituts Vallès, Pau Vila, Escola Industrial, Jonqueres, Arraona i Ribot i Serra i tindrà com a fil conductor l’Ultimate, que es juga amb un disc volador o frisbee i que s’ha escollit per la seva filosofia similar als valors del TEI. Serà la trobada més gran de Catalunya d’aquesta modalitat esportiva. És per això que representants d’aquest esport i de la Federació Catalana d’Ultimate hi seran presents per col·laborar en les tasques de coordinació i suport.

Amb el programa Tutoria Entre Iguals, es facilita el procés d’integració dels alumnes que s’incorporen al centre educatiu. El fet de proposar-los un referent afavoreix la cohesió, treballant l’autoestima dels nois i noies i reduint els nivells d’inseguretat en alguns espais.

Desenvolupament de la jornada

A la trobada de dimecres, seguint les normes de l’Ultimate, no hi haurà àrbitres. Al final de cada partit, els dos equips que hi han jugat es reuneixen en cercle per comentar-ne el desenvolupament i valorar el rival a partir de l’ús de normes, contacte físic, imparcialitat, autocontrol i comunicació. En aquest marc, l’alumnat de l’Institut Vallès, que integra l’Ultimate dins la programació d’educació física, n’explicaran la reglamentació bàsica a la resta de participants i després es faran partits entre formacions integrades per una barreja d’alumnes de tots els centres. Durant la jornada, estudiants del cicle formatiu d’animació i activitats físiques i esportives de l’Institut Agustí Serra ajudaran en tasques de control.