PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Mestres i alumnes de diferents escoles participen en una jornada per reduir el malbaratament alimentari

La trobada forma part de les accions de l’Agenda 21 Escolar Plus de Sabadell Mestres i alumnes de diferents escoles participen en una jornada per reduir el malbaratament alimentari

La Jornada l’ha obert el tinent d’alcalde i regidor d’Educació i Sostenibilitat, Joan Berlanga, que ha destacat que

vivim una crisi ambiental de primera magnitud, sovint no prou visualitzada. Amb aquesta jornada, volem tenir un espai d'intercanvi d'experiències i conscienciar sobre el malbaratament alimentari.

Durant la trobada, els mestres han pogut assistir a una conferència sobre el malbaratament i conèixer projectes com la tasca que porta a terme l’organització sense ànim de lucre Espigoladors o el programa Recooperem del Consell Comarcal i el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Així mateix, han reflexionat sobre com treballar aquest tema en el currículum i han pogut intercanviar impressions i experiències entre centres educatius.

Per la seva banda, l’alumnat també ha participat en una sessió per compartir projectes i reflexions i ha pres part en tallers adreçats a l’estalvi i aprofitament dels aliments.

La jornada ha finalitzat amb un dinar i acció simbòlica en què s’han pogut consumir aliments aprofitats. Hi han participat representants de les escoles Teresa Claramunt, Sant Julià, Catalunya, Miquel Martí i Pol, Sallarès i Pla i Col·legi Jesús Salvador.

Agenda 21 Escolar Plus

L'Agenda 21 Escolar Plus de Sabadell és un programa de reforç de la gestió ambiental dels centres educatius de primària, orientat a l'eficiència en la gestió dels recursos: aigua, energia i residus. En aquest marc, treballa pedagògicament els protocols i mecanismes d'estalvi i les bones pràctiques ambientals.