PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Comencen les actuacions per resoldre els problemes de salut pública als Merinals

L’Ajuntament farà un seguiment exhaustiu de les mesures que ha reclamat a la Generalitat per solucionar la situació

L’Ajuntament de Sabadell farà seguiment de les mesures que ha iniciat aquesta setmana l’Agència de l’Habitatge de Catalunya per resoldre els problemes de brutícia i deixadesa que pateixen els blocs de pisos de protecció oficial que queden al barri dels Merinals. La setmana passada, el govern municipal va reclamar a l’Agència que adoptés les mesures adients per resoldre aquesta situació, que estava afectant la salut pública.

Prèviament a les mesures que ja han començat, l’Ajuntament va fer una inspecció d’urgència de la zona afectada, els resultats de la qual es van traslladar a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya –responsable d’aquest conjunt d’habitatges– perquè hi actués més eficaçment.

El dilluns dia 7 s’ha començat a fer la neteja de l’espai públic que envolten els edificis afectats. Demà dijous es farà la inspecció de tots els habitatges per corroborar i determinar l'abast de la infestació de xinxes i aplicar les mesures necessàries de forma immediata. Posteriorment a aquestes mesures urgents, es continuarà amb d’altres de caire preventiu per assegurar el manteniment del bon estat de l’àrea.

La regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, ha manifestat la seva preocupació per “la situació de deixadesa en la que es troba aquest veïnat, el que implica que continuarem fiscalitzant l'actuació de la Generalitat per millorar les condicions de vida dels veïns i veïnes. Durant les properes setmanes farem un seguiment de les actuacions per avaluar si els resultats de les intervencions previstes resolen el problema de salut pública existent".

A més del seguiment de les mesures que es duen a terme, el consistori manté un contacte permanent amb l’Associació de Veïns Arrahona-Merinals per valorar l’eficàcia de les accions adoptades.

La setmana passada L’Ajuntament, juntament amb els veïns i veïnes, va fer un requeriment a l’Agència de l’Habitatge de Catalunya perquè trobés una solució a la brutícia i deixadesa que viuen els blocs de pisos de protecció oficial que queden al barri dels Merinals, al Districte 5 de Sabadell. Una situació que afectava la salut pública.

Els blocs afectats –que són competència de la Generalitat– formen part d’unes promocions d’habitatges de protecció oficial que va construir l’Instituto de la Vivienda als anys 1960. Posteriorment, el 1994 es va constatar que patien una patologia constructiva –aluminosi– i l’Incasol va aprovar un programa per enderrocar els habitatges i construir-ne de nous en sol lliure. A la tardor del 2016 l’Incasol va comunicar que la construcció dels habitatges nous on s’han de reallotjar les famílies afectades no estarà acabada fins un any i mig després del que s’havia previst inicialment.