PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
SALUT

Serveis Sanitaris
Informació sobre els Centres d'Atenció Primària, serveis d'urgències, atenció sociosanitària...
Estils de vida i salut
Activitats educatives, assessorament i accions de sensibilització dirigides a donar a conèixer quines opcions són les més saludables.
Salut ambiental
Vetlla per una ciutat amb unes condicions higièniques salubres.
Aliments i establiments alimentaris
Servei que efectua activitats de vigilància i de control sanitari dels establiments del sector alimentari.
Laboratori
Per tal de donar resposta a necessitats analítiques de salut pública i de qualitat de l'entorn ambiental.
PLASMA
Instrument bàsic per a la planificació i el foment de polítiques locals intersectorials orientades a la millora de la qualitat de vida relacionada amb la salut i el benestar de la ciutadania.

 

L’al·lèrgia és una resposta immunològica exagerada de l’organisme en entrar en contacte amb substàncies o elements externs (al·lèrgens).

El pol·len, els àcars de la pols, el pèl d’animals i les espores dels fongs són els al·lèrgens més comuns. Aliments, làtex, medicaments, picades d’insectes (vespa, abella), etc. també poden provocar al·lèrgies. 

 
 

A la primavera, la floració i el procés de pol·linització de les plantes és més abundant que en qualsevol altra època, i les persones al·lèrgiques al pol·len comencen a manifestar símptomes i signes com ara l’asma o la rinoconjuntivitis: congestió nasal, esternuts, llagrimeig, enrogiment dels ulls, etc. Es tracta de símptomes que poden aparèixer de forma aguda i intensa.

Recomanacions per a les persones al·lèrgiques al pol·len:

  • Durant l’estació pol·línica, tanqueu les finestres del domicili durant la nit. Quan viatgeu en cotxe mantingueu les finestres tancades. Si heu d’anar en moto o bicicleta utilitzeu una mascareta.
  • Eviteu tallar la gespa, escombrar terrasses o passejar per parcs o jardins on hi hagi les plantes a les que sou al·lèrgics.
  • Esteneu la roba a l’interior (eviteu estendre a fora), ja que s’hi pot acumular pol·len.

Consulteu amb el vostre metge de capçalera la possibilitat de vacunar-vos.

Podeu consultar la previsió setmanal de pol·len a diferents punts de Catalunya aquí

També us podeu instal·lar la app El Temps (per Android), una de les apps més populars d'informació del temps a Catalunya que actualment permet consultar les dades de la predicció de nivells de pol·len i espores al·lergògens. La app permet seleccionar els al·lèrgens que més t'interessin: https://play.google.com/store/apps/details?id=cat.joanpujol.eltemps&hl=ca

Enllaços d'interès:

 

 


 

Destaquem

També et pot interessar...