PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Casal Cívic Rogelio Soto acull un taller de creació d’arpilleres sota el títol Teixim els nostres drets

arpilleresAmb l’objectiu d’afavorir la participació social i la interrelació entre dones de diferents orígens, així com treballar l’apoderament i la visibilització de les dones, el Casal Cívic Rogelio Soto acollirà del 26 d'abril al 21 de juny un taller de creació d’arpilleres.

Les arpilleres són un tipus de teixits fets amb tela de sac. Van sorgir a mitjans dels anys 70 a Xile per descriure la realitat política del país, servint com a forma de denúncia, de resistència política, de teràpia, així com també com una forma d'obtenir recursos i de participació social. Aquesta pràctica s'ha estès a diferents països del món, tant en el passat recent com en l'actualitat.

El taller proposa un treball de creació col·lectiva a través de tèxtils narratius al voltant de la temàtica dels drets humans i de manera específica els drets de les dones, des d’una perspectiva singular i subjectiva que permeti un apropament del coneixement i defensa dels drets a les realitats personals de les dones.

A partir del treball grupal, les participants elaboraran una peça tèxtil cadascuna configurant un grup d’obres que formaran una exposició d’arpilleres on es mostrarà el treball artístic i de contingut de les dones, essent a la vegada una eina de sensibilització per a la població general.

Les obres resultants d’aquest taller s’exposaran al públic en el marc del programa de Drets Humans 2017. Els tallers d’arpilleres és una acció de l’àmbit de Diversitat i Interculturalitat de la regidoria de Drets Civils i Ciutadania, que ofereix espais per a la relació i participació de les dones de la ciutat a traves de la creació artística.

Per participar al taller cal inscripció prèvia a dretscivils@ajsabadell.cat