PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

Prop d’una vintena de nouvinguts participa en un taller casteller dels Saballuts

Un total de 17 persones nouvingudes han participat aquesta setmana a un taller organitzat pels Castellers de Sabadell, com una de les activitats programades dins dels Tallers de Coneixement de la Societat Catalana que organitza la regidoria de Drets Civils i Ciutadania.

L’objectiu de visita és garantir el coneixement dels diferents aspectes de la societat catalana i del municipi de Sabadell, aprofundint en els drets i deures i en els serveis que ofereix la ciutat, a fi de potenciar una major autonomia personal i fomentar la igualtat d’oportunitats entre tots els ciutadans i ciutadanes. Aquests tallers, juntament amb les sessions d’acollida, els tallers d’apropament al món laboral i els cursos inicials de català, són accions que s’ofereixen a les persones que acaben d’arribar a la ciutat, tal i com estableix la Llei d’Acollida de les persones immigrades i retornades a Catalunya, aprovada el 7 de maig de 2010.

Els assistents als taller també són participants dels tallers que es realitzen en biblioteques i centres cívics de la ciutat. Val a dir que l’activitat també van participar persones provinents d’altres programes de la regidoria de Drets Civils, com ara els “Espais dones”, que ofereixen espais relacionals d’aprenentatge socio‐formatius, a dones de diferents orígens amb necessitats específiques.

La visita es va desenvolupar en dues parts. Una primera teòrica i explicativa, on es va informar sobre l’origen de la tradició castellera, el nombre de colles existents a Catalunya, com es fan els castells, quina és la seva estructura, la importància de la música...

I una segona part més pràctica, on es va poder veure i participar d’un assaig dels Saballuts. L’assaig va estar protagonitzat, sobretot, pels infants i joves nouvinguts, alguns dels quals es van animar a assistir als propers assajos de la colla i, fins i tot, a formar part de la colla en un futur. Cal destacar, a més, el paper acollidor i engrescador que van tenir alguns membres de la colla, els quals estaven encantats de rebre nous membres amb qui poder compartir aquesta tradició i els valors que l’acompanyen: constància, treball, esforç, compenetració, germanor, valor i seny.


Galeria fotogràfica

Visita als Castellers


 

www.sabadell.cat/novaciutadania