PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Pavelló Municipal d’Esports estrena noves pistes, després d’una remodelació integral

El Pavelló Municipal d’Esports de carrer de Sol i Padrís torna a funcionar, després de la remodelació de les pistes esportives de la instal·lació. Les obres es van iniciar al juliol, amb l’enderroc de les antigues pistes d’atletisme. La construcció de les noves i la resta dels treballs de remodelació han suposat la inversió de 437.010,63 euros.

El pavelló comptarà a partir d’ara amb una pista central i dues pistes transversals, que permetran l’ús simultani per a diverses activitats. Per aconseguir-ho, s’han substituït els diversos paviments existents per un d’únic, de parquet, i s’han delimitat les tres pistes. A més, l’ampliació de la zona esportiva ha obligat a modificar l’accés a les grades.

La remodelació s’ha portat a terme amb l’objectiu d’ampliar les possibilitats de pràctica dels diferents esports, tals com gimnàstica rítmica, gimnàstica de manteniment, patinatge, bàsquet, futbol sala, handbol. Pel que fa a l’anella d’atletisme, situada al voltant de l’espai central, estava en desús ja que no complia amb la longitud reglamentaria actual.

L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, considera que “l’actuació en aquest equipament està en la línia de la voluntat del Govern per conservar i donar valor al patrimoni de la ciutat, facilitant el seu ús compartit per diferents entitats de la ciutat perquè puguin desenvolupar les seves activitats”.

Per la seva banda, la regidora d’Esports, Marisol Martínez, ha afirmat que gràcies a les obres “s’ha doblat la superfície de pràctica esportiva, el que ha permès que alguns esports que no podien utilitzar la instal·lació ara en puguin fer ús, com és el cas del hoquei”. A més, amb la remodelació es reforça la possibilitat de practicar patinatge artístic i futbol sala, alhora que es dona espai a l’esport escolar i de lleure. “L’objectiu era donar resposta a la demanada d’equipaments per part d’entitats de la ciutat i així ho hem fet”, ha afegit la regidora d’Esports.

Tres pistes

Les obres han permès substituir la zona central i la pista d’atletisme del voltant per un nou paviment de parquet, que ocupa tota l’àrea de pràctica esportiva i que passa dels 2.213 m² anteriors als 2.630 m² actuals. A la pista central es podrà jugar a futbol-sala, handbol, bàsquet i voleibol. Una de les pistes transversal s’ha habilitat també per a futbol-sala, handbol i voleibol. A l’altra, s’ha marcat el parquet per jugar a hoquei, futbol-sala i handbol.

Les tres pistes tenen les dimensions reglamentàries dels diferents esports. En el cas de la de hoquei, s’han instal·lat les tanques que limiten el terreny de joc, que són desmuntables i que incorporen la possibilitat de pràctica d’aquest esport en un espai cobert inexistent fins ara a la ciutat.

Sobre les obres, el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, ha afirmat que “hem dotat la ciutat d’unes instal·lacions adequades i és una mostra de l’acompliment del compromís del Govern de posar al dia instal·lacions que estaven molt malmeses per l’ús i la falta de manteniment adequat. Ho van fer amb la Bassa, ho hem fet al Pavelló Municipal i ho farem amb d’altres equipaments de la ciutat”.

Modificació de la graderia

L’augment de superfície esportiva ha obligat a reordenar els accessos a les grades. Per això s’ha construït un nou anell de circulació situat al nivell de la primera filera de seients actuals. A més, s’ha instal·lat una nova barana per separar la zona de joc i l’àrea dels espectadors.

Història

El Pavelló Municipal d’Esports de Sol i Padrís aplega sota el seu paraigua una gran varietat d’esports i una llarga història d’ençà que es va inaugurar al novembre de 1970. Situat a l’iIla delimitada pel passeig de Sant Oleguer, l’avinguda de Sabadell i el carrer de Sol i Padrís, l’equipament consta de dos edificis de planta circular, el pavelló i un annex destinat a vestidors fruit de construir una pista d’atletisme a l’interior del pavelló, quan les obres de l’equipament ja estaven avançades.

Durant molts anys, el pavelló va ser l’escenari de tot tipus de campionats de Catalunya en pista coberta: absoluts, universitaris, de categories intermèdies i menors. A més d’aquestes competicions també s’organitzaven campionats estatals i mítings internacionals.

En aquella època, l’edifici tenia un diàmetre de 70 metres amb una ocupació de 3.960 m2, mentre que el pavelló comptava amb una pista poliesportiva central i una pista d’atletisme de quatre carrers al voltant.

D’altra banda, cal destacar l’edifici annex de vestidors que disposa d’accés independent des del carrer i té dues plantes. A la planta superior, compta amb quatre vestidors per als equips que hi juguen i altres dos per a àrbitres.

Al llarg dels anys s’han realitzat algunes reformes per tal de millorar i modernitzar les instal·lacions del pavelló. Entre aquestes intervencions, es troba la reimpermeabilització de la coberta, l’adequació del paviment, la supressió de barreres arquitectòniques, la instal·lació de seients a les grades o la renovació dels marcadors electrònics, entre d’altres. D’aquesta manera s’ha anat adequant a les necessitats actuals.

 

Visita a les obres de millora del Pavelló Municipal d'Esports