PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament promou el cohabitatge com una de les noves alternatives d’accés a la llar

 

El Govern municipal vol impulsar la creació de cooperatives d‘habitatge en cessió d’ús, com a proposta per promoure noves alternatives d’accés a la llar. L’objectiu és donar resposta a la manca d’habitatge de lloguer o compra assequible que hi ha a Sabadell i fer-ho des d’un punt de vista sostenible, no especulatiu i amb reversió a la comunitat i a la ciutadania. La proposta inclou un seguit d’actuacions en l’àmbit de la difusió, la formació, l’acompanyament i l’estudi de viabilitat de solars per aquest ús.

La regidora d’Habitatge, Glòria Rubio, ha afirmat que “creiem que aquest projecte pot tenir viabilitat a Sabadell, perquè ja hi ha iniciatives de persones que estan interessades a portar-lo a terme aquí”. I ha afegit que “és una fórmula que funciona molt bé a altres països europeus, on entre el 10 i el 20 % del total d’habitatges es basen en el model cooperatiu, mentre que a l’Estat espanyol són pràcticament inexistents i l’accés a l’habitatge a través de propietat privada es situa a l’entorn del 85%”.

Diferents grups organitzats i persones s’han adreçat a l’Ajuntament plantejant diverses iniciatives de cohabitatge. Després de mantenir reunions amb aquests grups i d’haver determinat l’interès de la proposta per ambdues parts és quan, des de l’Ajuntament, s’ha plantejat sol·licitar un recurs de suport tècnic pel que fa a la viabilitat d’una proposta d’aquest tipus.

L’Ajuntament de Sabadell ha estat beneficiari d’un projecte de la Generalitat de Catalunya, que va obrir una línia de subvencions per a projectes generadors d'ocupació i de creació de cooperatives i societats laborals. Els col·lectius Sostre Cívic i Perviure van presentar un projecte anomenat “Proposta per impulsar el model d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús a l’Administració local”. La Diputació, entre altres administracions, va donar suport al projecte i la Generalitat va concedir la subvenció.

En aquest marc, l’Ajuntament organitza una xerrada amb de l’entitat Perviure, que permetrà conèixer altres models d’accés a l’habitatge, especialment el cohabitatge La sessió és gratuïta i oberta a tothom i es farà el dilluns 2 d’octubre, a 2/4 de 7 de la tarda, a l’Auditori de la Biblioteca Vapor Badia.

Glòria Rubio ha recordat que “l’Ajuntament comença a promoure aquesta iniciativa, però qualsevol persona interessada en l’àmbit cooperatiu pot adreçar-se a entitats que treballen aquest àmbit a la ciutat i a la comarca, com l’Ateneu Cooperatiu del Vallès”.