PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’alumnat participant a El patrimoni al desQobeRt presenta els vídeos que han elaborat

El polvorí de l’Aeroport, el molí d’en Torrella i el molí de Sant Oleguer, alguns dels punts patrimonials escollits IMG 20170524 115442

Nois i noies de tres centres educatius han estudiat aquest curs diferents elements patrimonials de la ciutat i han elaborat un vídeo promocional de cada espai, contribuint així en la millora de la difusió d’aquests elements entre la ciutadania. Ha estat en el marc de l’activitat El patrimoni al desQobeRt, impulsada per l’Ajuntament i que forma part de les propostes del Ciutat i Escola. Aquest curs s'ha comptat amb la participació d’alumnes de l’Institut Ribot i Serra, de l’Escola taller Xalest i del Col·legi La Immaculada, que han treballat sobre el polvorí de l’Aeroport, el molí d’en Torrella i el molí de Sant Oleguer, respectivament. Ahir el Casal Pere Quart va acollir la cloenda de l'activitat, durant la qual l’alumnat va presentar els vídeos realitzats. A la trobada hi van assistir el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, i la regidora de Cultura, Montserrat Chacon.

Amb El patrimoni al desQobeRt, cada centre escull un espai o edifici que els estudiants analitzen des de diferents perspectives. La síntesi de les fonts bibliogràfiques i/o telemàtiques queda recollida en un blog, que es complementa amb la visita a l'Arxiu Històric de Sabadell i les visites guiades als edificis, constituint la base perquè l’alumnat elabori un anunci promocional sobre l’element escollit. Serà aquest anunci el que després es posarà a l’abast de la ciutadania, a través d’un codi QR que estarà imprès a cadascuna de les plaques dels edificis triats. D’aquesta manera, i a través de la metodologia d’Aprenentatge-Servei, de l’experiència i del treball col·laboratiu, els alumnes assoleixen diverses competències i coneixements i alhora confeccionen una material audiovisual d’interès col·lectiu. Tot plegat, posant en valor la història i el patrimoni de la ciutat i promovent-ne la seva difusió.

Com a novetat d’aquesta edició i una vegada feta la presentació del vídeo elaborat, els nois i noies han rebut un retorn de la seva tasca, amb comentaris de valoració per part de les especialistes, tant en l’àmbit audiovisual com també històric i patrimonial.

Durant la trobada d’ahir, el tinent d’alcalde i regidor d’Educació, Joan Berlanga, es va adreçar als alumnes, comentant que

cada ciutat té uns elements característics, entre els quals hi ha els seus espais històrics i patrimonials. Amb la vostra tasca heu contribuït a consolidar el coneixement d’aquests elements per part de tothom, aprofitant aquesta experiència per aprendre i alhora per fer un servei al conjunt de la ciutat”.

Per la seva part, la regidora de Cultura, Montserrat Chacon, ha ressaltat que

en El patrimoni al desQobeRt és important la combinació que s’estableix entre el patrimoni i els valors que duu darrere i el fet de compartir-lo amb la ciutadania aprofitant les noves tecnologies, treballant en equip i convertint l’activitat en un treball molt complet i en una experiència engrescadora”.

Blog del curs 2016-2017 i vídeos elaborats