PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Avís preventiu d’episodi ambiental de contaminació atmosfèrica per diòxid de nitrogen

Atesos els nivells de diòxid de nitrogen (NO2) enregistrats per la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA), i la previsió dels models de dispersió de contaminants per al dia d’avui i de demà, la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic emet un avís preventiu d’episodi ambiental de contaminació atmosfèrica pel contaminant NO2 per a la zona de protecció especial (ZPE).

Per aquest motiu s'aconsella a la població el seguiment d'una sèrie de recomanacions per a reduir les emissions i evitar riscos per a la salut:

  • Realitzar els trajectes a peu o amb bicicleta escollint carrers poc freqüentats pel trànsit. Utilitzar el transport públic.
  • Reduir els desplaçaments amb vehicle privat o, quan sigui possible, buscar opcions com el transport públic o l'ús del vehicle compartit.
  • Si no hi ha més alternatives, es recomana fer una conducció eficient, amb arrencades suaus, reduir velocitat, evitar acceleracions brusques i aprofitar el fre motor. En cas de disposar de diferents vehicles, optar pels de més baixa emissió.
  • A les llars, cal regular la climatització i assegurar-se del bon funcionament de les calefaccions de combustibles fòssils, llenya, biomassa, etc., evitant-ne purgues i arrancades. També s'ha garantir el bon funcionament dels filtres i captadors de cendres de les mateixes.

Mes informació al web del Departament de Territori i Sostenibilitat de Catalunya o a gencat.cat/emergencies