PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El Govern valora molt positivament l’inici de les obres a l’estació Sabadell Centre

millorarenfe217 Duraran set mesos i permetran eliminar-hi les barreres arquitectòniques 

Les obres de millora de l’estació Sabadell Centre, que han de permetre que sigui totalment accessible, com també els treballs per renovar i modernitzar el vestíbul, començaran la propera setmana, quan Renfe iniciarà les primeres actuacions per adequar aquesta estació i eliminar-hi definitivament les barreres arquitectòniques.

Després de les darreres reunions entre l’Ajuntament i els responsables de Renfe, el consistori es mostra satisfet que les obres d’adequació de l’estació Sabadell Centre es puguin iniciar finalment. En aquest sentit, l’alcalde Juli Fernàndez ha manifestat que “disposar d’una estació accessible per a tothom era una demanda històrica, llargament reivindicada de la ciutat i per a la ciutat; durant molts anys hem viscut una situació anòmala i discriminatòria”. A més, ha afegit que, “celebrem que per fi l’estació que compta amb més viatgers a la ciutat no discrimini a ningú i s’eliminin les barreres arquitectòniques”.millorarenfe17

Afectació durant l’estiu

En una primera fase s’executaran obres que podran ser compatibles amb el servei ferroviari amb normalitat. No obstant això, en una segona fase –que es farà coincidir amb el període estival– hi haurà afectacions, ja que els trens no pararan a l’estació Sabadell Centre.

Per tal de minimitzar els efectes de les obres i per facilitar la mobilitat dels viatgers, s’establirà, per a aquesta segona fase, un servei llançadora d’autobús entre Sabadell Centre i Sabadell Sud. Un cop s’acostin les dates d’aquesta afectació, Renfe, Ajuntament dissenyaran un pla de comunicació i informació al ciutadà.

Obres d’adequació

Les principals actuacions, emmarcades en el Pla de millora d’Estacions de Rodalies, consistiran en l’adequació de l’estació perquè sigui totalment accessible. Amb un termini d’execució de 7 mesos, han estat adjudicades per 2.424.295 d’euros i l’empresa TECSA, les obres inclouran:

  • Instal·lació de dos ascensors d’andanes al vestíbul i un d’aquest al carrer
  • Escales mecàniques del vestíbul al carrer
  • Una nova escala mecànica a l’andana 1
  • Recreixement i perllongació d’andanes
  • Instal·lació d’encaminaments a tota l’estació

A més, els treballs de renovació i modernització del vestíbul consistiran en:

  • Rehabilitació integral del vestíbul
  • Urbanització d’accessos amb d’instal·lació d’una nova marquesina
  • Millores en els sistemes d’informació al viatger
  • Adequació i millora del enllumenat de vestíbul i andanes

L’estació de Sabadell Centre disposa de 83 serveis de la línia R4 de Rodalies de Catalunya i diàriament la fan servir 11.142 viatgers de mitjana en dia feiner, que poden desplaçar-se fins al centre de Barcelona en un temps de viatge de 32 minuts.