PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Activada l’Operació Fred davant la baixada de temperatures per atendre les persones sense sostre

S’activa, també, el Pla de Protecció Civil Municipal en fase d’alerta per risc d’onada de fred

Amb motiu de l’episodi de baixes temperatures, Sabadell activa avui el protocol de l’Operació Fred per atendre les persones sense sostre. Amb l’operatiu, s’oferirà a aquests ciutadans i ciutadanes la recollida al lloc on es trobin, espai de descans i berenar, servei de dutxes, roba neta, sopar calent, allotjament i esmorzar. Una vegada més, es fa una crida a la ciutadania perquè truquin a Policia Municipal (092 ó 900 112 092) si veuen alguna persona sense sostre que no estigui sent atesa o que passi la nit al carrer.

El dispositiu és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sabadell, Creu Roja i Càritas i s’activa d’acord amb els avisos meteorològics del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT). S’adreça a persones que es trobin a Sabadell, sense un lloc per dormir ni recursos per resoldre-ho, sempre que el seu estat o conducta no impliquin problemes físics o psíquics greus, que comportin la necessitat de ser atesos des d’un altre tipus de recurs.

En aquest sentit, el regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha expressat “l’agraïment a les entitats, els voluntaris i voluntàries, els professionals de l’àmbit social i de Policia, així com també la implicació de tots els ciutadans i ciutadanes. Gràcies a aquest esforç col·lectiu, tenim com a ciutat una millor resposta cap a les persones més vulnerables”.

Amb l’Operació Fred, els usuaris i usuàries poden fer nit al centre d’acollida de Creu Roja, que compta amb 10 llits i l’equipament necessari.  Com l’any passat, s’ha habilitat un espai a Càritas per acollir els usuaris ja a partir de les 5 de la tarda. Allà hi podran estar fins a les 8 del vespre, utilitzar el serveis de dutxa i rober i berenar. Posteriorment, podran accedir a Creu Roja per sopar, passar la nit i esmorzar.

En cas necessari, l’Ajuntament reforçarà l’Operació Fred amb altres recursos propis, com la derivació a diferents pensions i allotjaments i al Centre d’Emergències.

Recorregut per la ciutat

A més, per tal de localitzar persones sense sostre que no hagin anat al centre d’acollida, Creu Roja farà un recorregut per la ciutat per oferir a aquestes persones la possibilitat d’anar-hi. Si no ho accepten, se’ls facilitarà una manta i sopar calent. De fet, en les darreres setmanes, i sense necessitat que s’hagi activat el protocol propi de l’Operació Fred, la Unitat Mòbil d’Emergència Social (UMES) ja ha sortit en diverses ocasions per facilitar una manta i sopar a les persones sense sostre i oferir-los la possibilitat d’allotjar-se al Centre d’Emergències de la ciutat.

S’activa el Pla de Protecció Civil Municipal Duprocim

D’altra banda, aquest migdia s’ha activat el Document Únic de Protecció Civil Municipal (Duprocim), en fase d’Alerta per Onada de Fred. L’activació del pla en aquesta fase implica el desplegament de determinades mesures de prevenció per part de l’Ajuntament. D’altra banda es recorden les recomanacions de la Generalitat de Catalunya en cas d’onades de fred.