El Tribunal Suprem dóna la raó a l’Ajuntament en el cas de la Zona Hermètica

El Tribunal Suprem (TS), en una sentència del 19 d’octubre de 2016, ha donat la raó a l’Ajuntament en el litigi que manté amb els propietaris dels locals de la Zona Hermètica. Concretament el TS ha desestimat el recurs de cassació que l’Associació Zona Hermètica de Sabadell i altres empresaris a títol individual havien interposat contra la sentència que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) havia resolt, el 19 de desembre de 2014, la qual ja desestimava el recurs interposat contra l’aprovació definitiva del Pla especial de regulació dels usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia de Sabadell (PE-63M).

Així doncs, el màxim òrgan del poder judicial espanyol confirma l’anterior sentència i declara que és correcte el Pla especial de regulació dels usos recreatius i de restauració del barri de Gràcia aprovat el 23 de maig de 2011, de manera que ja no hi ha una altra instància judicial per recórrer.

Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic, ha afirmat que “l’Ajuntament ha de complir en tot moment la normativa vigent, per això continuarà aplicant el pla especial d’usos recreatius com ha fet fins ara. I ho farà mantenint el diàleg amb tots els agents implicats, en aquest cas amb els veïns i els empresaris”.

En aquests moments, passats ja els 5 anys que el pla determinava per cessar les activitats vigents, el consistori pot exigir als propietaris que tanquin definitivament els locals. Per aquest motiu, al final del mes de novembre l’Ajuntament notificarà als propietaris l’inici dels expedients de revocació de les llicències per cessament de l’ús urbanístic.

D’altra banda, respecte a la planificació urbanística, la tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Glòria Rubio, ha volgut fer èmfasi en el fet que “la planificació dels usos recreatius, i especialment els usos d’activitats econòmiques de barris com el de Gràcia, requereixen un mirada global del conjunt de la ciutat. I és per aquest motiu que des d’Urbanisme i Planificació Estratègica Territorial s’està desenvolupant el Pla Director d’Usos i Activitats Econòmiques de la ciutat, planejament que haurà d’assentar les directrius de localització i organització territorial de les activitats econòmiques, com ho són les recreatives”.

 

Ajuntament de Sabadell

Ajuntament de Sabadell


Plaça de Sant Roc, 1, 08201, Sabadell.
Telèfon: 93 745 31 00
Com arribar?