PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament de Sabadell i l’Agència Tributària de Catalunya col·laboraran en matèria tributària

L’objectiu és optimitzar la lluita contra el frau fiscal i assolir una administració tributària més justa i al servei de la ciutadania convenitributaria25

A partir d’un acord signat per l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, i el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, es pretén millorar i desenvolupar amb eficiència, eficàcia i economia en l’aplicació tributària municipal, especialment la recaptació.

Amb la signatura d’aquest conveni amb l’Agència Tributària de Catalunya (ATC), que ha tingut lloc avui en un acte a l’Ajuntament de Sabadell, el consistori s’integra a la xarxa Tributs de Catalunya, de manera que Sabadell és el segon municipi que en forma part, després de Barcelona, per oferir un millor servei en matèria tributària. A més, el conveni estableix la creació d’una finestreta única tributària entre l’Ajuntament de Sabadell i l’ATC.

Segons l’acord, es crearan serveis compartits de gestió, recaptació i atenció tributàries per tal que la ciutadania i les empreses i entitats que exerceixin una activitat puguin veure facilitades les seves gestions tributàries, ja que la simplificació administrativa comporta una eficiència i eficàcia en l’aplicació dels tributs que redueixen els incompliments de les obligacions i, per tant, ajuden en la lluita contra el frau fiscal.

tributaria25En aquest sentit, Juli Fernàndez ha valorat molt positivament aquest conveni i ha afirmat que “es tracta d’una col·laboració tributària que ens ha de permetre, a les administracions, optimitzar la lluita contra el frau fiscal i assolir una administració tributària més justa i al servei de la ciutadania”.

Per la seva banda, Oriol Junqueras, ha destacat que aquest conveni de col·laboració “respon als objectius marcats pel Govern de garantir la màxima eficàcia en la nostra capacitat recaptadora, d’anar fent el desplegament de l’Agència i preparar-la per assumir les competències pròpies d’una administració tributària de caire estatal i, finalment, de millorar i reforçar la lluita contra el frau fiscal”.

Finestreta única tributària

Amb el desplegament de la cooperació en matèria de recaptació mitjançant aquest conveni marc, que s'anirà desenvolupant en diferents fases, es preveu en una primera etapa la creació d’una finestreta única on la ciutadania podrà realitzar indistintament tant els tràmits sobre els tributs d'àmbit local com els gestionats per l'ATC, evitant així els desplaçaments.

A Sabadell, serà l’Oficina del Servei d’Atenció al Ciutadà, la que actuarà com a finestreta única tributària i que se suma a les 4 que actualment ja disposa l’ATC.

D’altra, l’intercanvi d’informació ha de permetre també detectar els incompliments de les obligacions fiscals de totes dues administracions i, per tant, detectar possibles bosses de frau.

Per exemple, aquest intercanvi d’informació farà referència, entre d’altres, als canvis de titularitat en relació a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) o a les liquidacions en concepte de l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua).

Quedarà per a fases posteriors aspectes com l’homogeneïtzació dels procediments d’aplicació de tributs, la compartició de coneixements tècnics o la cooperació tecnològica necessària per desenvolupar eines informàtiques conjuntes.

Amb aquesta col·laboració, per tant, es podrà millorar la informació i l’atenció a la ciutadania lluitant contra el frau fiscal per assolir una administració tributària més justa i al servei de la ciutadania.