PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Nova jornada del procés participatiu per repensar la Festa Major, el proper dijous

 

L’objectiu 26 és tractar la programació i els espais de la festa

El dijous 26 de maig, a les 7 de la tarda, l’Institut Pau vila (c. de Viladomat, 118) acollirà una nova jornada del procés participatiu per repensar la Festa Major. En aquesta ocasió es tractarà el tema següent: Programació i espais de la festa. La sessió és oberta a totes les entitats i ciutadans que estiguin interessats a participar-hi.

La jornada començarà amb una conferència inaugural a càrrec d’Helena Crosas i d’Amadeu Carbó. Després s’iniciarà un debat en grups reduïts i, finalment, de manera conjunta es definiran les conclusions del debat amb l’ajut d’un relator.

El contingut d’aquesta jornada estarà centrat a buscar l’equilibri, la coherència i l’estructura del programa d’activitats, com també a debatre la rellevància dels espais públics que han d’ocupar les activitats, entesos com a espais simbòlics de la identitat de la convivència i de la festa.

Helena Crosas és tècnica de Cultura Popular de l'Ajuntament de Mataró, població on hi ha una Festa Major molt arrelada, que manté la tradició i la modernització. La Festa Major de Mataró va assolir la consideració de festa patrimonial d'interès nacional, atorgada l'any 2010 per la Generalitat de Catalunya. Amadeu Carbó (Barcelona, 1970) és un activista en el món festiu des de diversos àmbits, com gegants, bestiari, diables, teatre i coral, etc. Ha escrit mes d’un centenar d’articles i és autor de diversos llibres relacionats amb festes i tradicions. Col·labora en el programa Fes ta Festa de Radio 4 i és membre de l’Associació Cultural Joan Amades, de la qual ha estat president.

Les jornades anteriors

D’altra banda, en la jornada sobre “Valors, funcions i relat de la festa”, que va tenir lloc el passat 12 de maig, van sorgir elements i escenaris identificatius de la ciutat, que seran útils a l’hora d’anar construint el relat de la festa. Es van posar sobre la taula aspectes com els orígens de la ciutat com a mercat, el castell Arraona, el passat tèxtil, la ceba, la ciutat d’acollida...

Anteriorment, el passat 5 de març, s’havien determinat els quatre temes que es volien tractar sessions posteriors. Es tracta dels següents: “Valors, funcions i el relat de la Festa”, “Programació i espais de la Festa”, “Elements de gestió: organització i recursos” i “Comunicació i avaluació”.

Inscripcions