PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Museu d’Història presenta el llibre Hacia el ideal. Textos libertarios de Albano Rosell (1947-1959)

El Museu d’Història presenta el llibre Hacia el ideal. Textos libertarios de Albano Rosell (1947-1959)

El llibre és un recull dels textos llibertaris de Rosell i una aproximació a la seva biografia. Com remarca l’autor de la presentació, Sergio Yanes “Rosell va fer de la seva vida pública i privada una composició d’encreuaments ingovernables, una poètica de l’alteració i la llibertat. Fou un etern personatge secundari, apareixent i desapareixent sense massa explicacions, deixant-se veure per l’epicentre de la història però, mai prenent protagonisme. La seva obra és tan desconeguda com la seva figura”.

 

Aquesta recopilació de textos és el testimoni dels últims anys d’aquells anarquistes ibèrics que van viure la seva plenitud social i política des de finals del XIX fins a mitjans del XX.

Albà Rosell i la seva obra

 

Albà Rosell i Llongueras (Sabadell, 1881 - Montevideo, 1964) fou un anarquista i pedagog. Va viure 83 anys, temps suficient per transitar des dels primers sindicats obrers a Catalunya fins a la mort del cenetisme revolucionari durant el seu l’exili francès.

La seva obra es conforma de llibres, ponències, revistes, opuscles i articles dispersos en el temps i l’espai, guardats o perduts en arxius, biblioteques, llibreries i llars. Paradoxalment cal remarcar que Rosell va deixar escrita bona part de la seva biografia, encara que no de forma metòdica ni condensada. La va escriure a trossos i fragments a mig fer, anotacions sobre fets, personatges i situacions que ha calgut recompondre.