PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’Ajuntament adjudica nous treballs al Parc de les Aigües que permetran millorar els espais d’estada i reforçar encara més la presència de verd

L’Ajuntament adjudica nous treballs al Parc de les Aigües que permetran millorar els espais d’estada i reforçar encara més la presència de verd

La fase 4 preveu la instal·lació de mobiliari i jocs infantils, mentre que la 5 centrarà els treballs en la instal·lació de jocs d’aigua i obra civil. En aquest cas, s’urbanitzarà un camí d’accés als jocs d’aigua des del carrer d’Adriana, pavimentat, amb plantacions a les vores i sistema de reg. A més, s’hi col·locaran noves baranes i s’instal·larà un quiosc amb servei de restauració i una pèrgola.

L’aigua dels jocs s’aportarà de forma controlada per aconseguir un baix consum i només funcionaran quan les reserves hídriques ho permetin. Hi haurà 61.171 m2 de zona verda i 1.500 m2 de jocs d’aigua. A més del seu vessant lúdic, aquest serà un espai considerat com a refugi climàtic per a tota la ciutadania en episodis de calor. Aquesta característica es reforçarà amb una coberta arbrada que també contribuirà a rebaixar les elevades temperatures.

Els elements de joc seran de fàcil manipulació per tal que tots els infants hi puguin jugar. Entre els jocs, figuren aixetes amb temporitzador, comportes, molinets i sèquies, entre altres, per fomentar el joc actiu i creatiu.

Després de les fases 4 i 5 es preveuen noves actuacions que permetran incrementar encara més la presència d’arbrat al Parc, contribuint d’aquesta manera a donar resposta a les necessitats derivades de l’emergència climàtica. 

Vistes de 360 graus

El Parc de les Aigües es troba en un turonet situat a cavall dels barris de Can Llong, Can Rull i La Concòrdia. Situat enmig del corredor ecològic i paisatgístic que connecta el Centre amb el rodal de la ciutat, permet tenir vistes de 360 graus a diferents punts d’interès. Entre aquests s’hi troben La Mola, el Montseny, el Puig de la Creu i Collserola.

El cicle de l’aigua és el protagonista de la composició paisatgística d’aquest parc de 7 hectàrees, en el qual les aigües pluvials serveixen per recarregar els aqüífers en comptes de ser abocades a la xarxa de clavegueram. Es tracta d’un parc forestal de tipus extensiu, que combina la vegetació mediterrània o ben adaptada al nostre entorn, amb diferents punts d’interès jardiner.