PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El XII Festival de Cinema de Terror de Sabadell programa més de 60 projeccions i activitats

El XII Festival de Cinema de Terror de Sabadell programa més de 60 projeccions i activitats

El regidor de Cultura, Carles de la Rosa ha volgut fer un agraïment als organitzadors del festival i ha destacat

“la gran tasca de difusió i divulgació que feu, des del festival, de la ciutat de Sabadell. Per a nosaltres aquest any, de la Capitalitat Cultural, és un any especial i sabem que heu fet un gran esforç d’ampliació del programa i d’incorporació de més producció”. També ha posat l’accent en el fet que “és un festival plenament consolidat que ens situa en el mapa dels festivals de cinema”.

El director del festival, David Garnacho, ha volgut remarcat

“la gran importància d’aquesta edició, tant a nivell de producció com de col·laboracions i participació en el programa d’experts i representants del gènere de terror”.  

 

El Festival

La jornada inaugural tindrà lloc el diumenge, 10 de març, als Jardinets de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. Al llarg del matí, s’oferiran  diferents activitats com una obra de teatre, monòlegs, música i maquillatge per a grans i petits.

Pel que fa a la inauguració oficial del festival, serà dilluns, 11 de març, a les 19h a la sala 7 dels Cinemes Imperial. L’acte anirà seguit de la projecció de la primera tanda de curts a competició. En aquesta sèrie, es podran veure setze títols de tota mena, amb preeminència d’obres de producció catalana, diversos dels quals també en català.

Dimarts, 12 de març, hi haurà una doble cita sobre la figura d’en Caye Casas, reconegut director català de cinema de terror, a qui a més, s’homenatjarà durant aquesta edició del Festival. Així, hi haurà la projecció “Matar a Dios”, primer llargmetratge dirigit per Caye Casas, aquest cop acompanyat per l’Albert Pintó i amb David Pareja i Itziar Castro, recentment desapareguda, com a protagonistes. Posteriorment es projectarà “La Mesita del Comedor”, guanyadora de diversos premis arreu del món.  Protagonitzada per David Pareja i Estefanía de los Santos, la projecció comptarà amb la presència de Caye Casas i hi haurà un col·loqui posterior.

Dimecres, dia 13, s’iniciarà la segona tanda de curts a competició, amb 16 títols de diversos estils dins del gènere de terror.

Tres actes dijous, 14

La programació s’intensificarà dijous 14, amb tres actes programats. El primer serà la inauguració de l’exposició “L’Estètica del Terror, segona part”, a càrrec de l’escola JOSO, a l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell i en el marc de la celebració del seu 30è aniversari.

També tindrà lloc la presentació del llibre “Ante Dioses Indiferentes” de Iván Ledesma, a la Llar del Llibre.

I per acabar, com una de les grans novetats d’enguany, la integració de la Sessió Cineclub a la programació del Festival, fent una projecció emmarcada en la temàtica d’aquesta edició, com és la pel·lícula “En Compañía de Lobos” en versió original subtitulada. L’acte s’iniciarà amb una presentació del film per fer, després, un col·loqui.

Marató de Divendres i Matinal infantil

El divendres, 15 de març, tindrà lloc la tradicional Marató de Divendres, que portarà als Cinemes Imperial una projecció combinada de curtmetratges i la pel·lícula “Pesadilla en Elm Street”. A més també s’ha previst la tercera tanda de curts a competició, així com els micrometratges finalistes seleccionats al concurs impulsat des del Festival.

El dissabte, 16 de març, la jornada s’iniciarà amb la tradicional Matinal Infantil, amb la projecció d’Els Caçafantasmes, en català, a la sala 1 del Cine Imperial, en sessió gratuïta.

Marató de Dissabte

A la tarda i fins a la matinada, arriba el plat fort amb la Marató de Dissabte, l’activitat que va donar origen al festival amb la millor selecció de pel·lícules. El tret de sortida, als cinemes Imperial,  el donarà la projecció dels micrometratges finalistes.Totes les pel·lícules seran projectades en Versió Original Subtitulada.

Homenatge a Caye Casas

La setmana del festival culmina amb la Marató de Cloenda de diumenge, 17 de març, on es retrà homenatge a Caye Casas i se li farà entrega d’un trofeu en reconeixement de la seva trajectòria. També es lliuraran els premis del concurs de micrometratges, els premis del 5é Concurs de Curts, els oficials per part del Jurat d’enguany i el premi especial al millor curt Cineclub, per posteriorment projectar els curts guanyadors i un curt fora de concurs. A continuació es projectarà el film  “Gremlins” de 1984, escollit pels seguidors en les xarxes.

Finalment, es projectarà una pel·lícula de cloenda. L’escollida ha estat Zombies Party amb motiu del seu 20é aniversari.

El jurat encarregat d’escollir els guanyadors del 5é Concurs de Curts està format per Daniel Noblom (director i guionista de curts i obres de microteatre, professor de guió a l’escola FX Barcelona i encarregat de performances en directe); Raquel García (periodista sabadellenca, directora i conductora del programa diari en directe “Al matí” de Ràdio Sabadell) i Héctor Romance (director i guionista sabadellenc, de curts, videoclips i documentals i que ha exercit com a ajudant de direcció a llargmetratges).