PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L’alcalde de Sabadell i el president de l’Alliance Française de la ciutat obren la primera de les sessions informatives per a les persones que vulguin anar a treballar o estudiar al Quebec

L’alcalde de Sabadell, Joan Carles Sánchez, ha participat aquest matí en la primera de les sessions informatives organitzades a la Fira Sabadell adreçades a tothom qui vulgui anar a treballar o estudiar al Quebec (Canadà). Sánchez ha obert la jornada, juntament amb el president de l’Alliance Française de Sabadell, Sébastien Bauer. Les sessions les ha impulsat l’Oficina d’Immigració del Quebec a París en col·laboració amb l’Oficina del Quebec a Barcelona i l’Alliance Française de Sabadell, amb el suport de l’Ajuntament de la ciutat. D’aquesta manera Sabadell s’ha convertit en la primera ciutat catalana, després de Barcelona, que acull les jornades informatives gratuïtes “Viure, treballar i estudiar al Quebec. Què fer i com fer-ho?”. Per assistir a les sessions, un total de 3 que es portaran a terme avui i divendres, calia inscripció prèvia, s’hi han apuntat prop de 500 persones.

Durant la seva intervenció, l’alcalde, Joan Carles Sánchez, ha destacat que “és important que la ciutat de Sabadell pugui traslladar al conjunt de ciutadans i ciutadanes la possibilitat de trobar oportunitats laborals fora”. Ha afegit que “és veritat que hi ha una contradicció, perquè aquesta és la generació més ben formada de la història i ens agradaria que tinguessin oportunitats laborals aquí, perquè la seva marxa és una pèrdua de coneixement, però entenem que el món també s’ha fet més petit i tenim l’obligació de donar a conèixer noves expectatives”.

Per la seva part, el president de l’Alliance Française de Sabadell, Sébastien Bauer, ha explicat que “som a Sabadell perquè vaig veure aquesta xerrada a Barcelona i els vaig convidar a fer-la a Sabadell i la meva sorpresa és que van dir que sí”. Així mateix, Bauer ha volgut agrair a l’Ajuntament el seu suport per tal de fer possible la celebració de les sessions.

Per tal de poder organitzar les sessions l’Ajuntament de Sabadell, a través de Promoció Econòmica de Sabadell, SL, i l’Alliance Française van acordar un conveni de col·laboració amb l’objectiu d’afavorir la mobilitat professional de persones treballadores al Quebec. Així, l’Ajuntament de Sabadell ha posat a disposició els seus recursos per donar suport a l’organització de les jornades, ha cedit l’espai de les sessions i ha proporcionat suport tècnic. A més, ha col·laborat en la difusió entre la ciutadania.

A càrrec d’Abdellah El Mzem, conseller en prospecció i promoció de l’Oficina d’Immigració del Quebec a París, les sessions, entre altres temes, tractaran sobre el mercat de treball quebequès, les perspectives de treball, les expectatives dels empresaris i els passos a seguir per treballar o estudiar al Quebec. Durant la sessions informatives hi haurà traducció simultània per a les persones que ho desitgin.

Més informació al web www.treballaralquebec.org, www.quebec-espana.es o www.afsabadell.org