PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

La propera setmana comencen els treballs d’urbanització al passeig Manresa, que quedarà tallat durant aproximadament un mes i mig

Els treballs formen part de la segona part de la primera fase d’obres del passeig de la Plaça Major

La urbanització del Passeig de la Plaça Major Fase 1 avança segons el calendari i es preveu que la propera setmana comencin els treballs del passeig de Manresa, que quedarà tallat al transport públic, permetent el pas dels vianants, durant aproximadament 6 setmanes. El tall es portarà a terme el dia 26 de març a les 8 del matí i la data prevista per fer la senyalització és el dia 25.  Tal i com ha explicat el regidor d’Espai Públic, Cristian Sánchez, “s’ha previst iniciar els treballs coincidint amb Setmana Santa per evitar el major nombre d’incidències els primers dies, ja que no hi haurà escola i es podran acabar d’ajustar els recorregut alternatius, si és necessari”.

Recordem que la primera fase de la urbanització del Passeig inclou tres punts d’actuació: la plaça de l’Àngel, el Passeig de Manresa i el carrer de la Palanca.

Hores d’ara les obres de la Plaça de l’Àngel avancen a molt bon ritme i ja es comença a veure com quedarà aquest espai que “es recuperarà com a plaça després de molts anys sense ser-ho”, ha destacat l’alcalde Joan Carles Sánchez, que ha afegit “estem contents de recuperar aquest espai de la ciutat com espai de convivència”.

De la mateixa manera s’ha pronunciat el president de Sabadell Comerç Centre, Josep Maria Porta, qui ha assenyalat que “ens fa molta il·lusió veure com aquesta plaça va prenent forma. Esperem que això només sigui el principi del fi i les obres d’urbanització del Passeig no s’aturin.”

Pel que fa al passeig de Manresa, el projecte preveu que el paviment sigui a un sol nivell i la zona de pas de vehicles quedi diferenciada pel tipus i color del material del paviment. En conjunt, als tres espais, es plantaran 24 arbres nous que s’afegiran als 5 ja existents, de manera que canviarà la fesomia actual dels carrers amb aquest augment de vegetació. La vorera de ponent tindrà una gran amplada per facilitar el pas de les persones i la vorera de llevant també tindrà un metre més d’amplada que l’actual i hi haurà arbres, en aquest cas, en jardineres. El punt de trobada entre el passeig de Manresa i la plaça de l’Àngel estarà presidit per un arbre singular.

A l’inici del passeig es preveu un sol carril de circulació i a partir de la rampa del futur aparcament es recuperaran els dos carrils. Tocant a l’inici del passatge de Sant Antoni s’hi instal·larà una parada de taxis.

El projecte de remodelació del Passeig de la Plaça Major comprèn des de la plaça de l’Àngel i fins al carrer d’Alfons XIII i es concep com un espai pensat per a les persones, com un punt de trobada i un eix cívic i comercial. En aquesta zona, el trànsit estarà només obert al transport públic i de serveis.

Afectacions al trànsit

Per l’execució de les obres, es preveu el tall al transport públic al passeig de Manresa, així com l’anul·lació de les dues parades d’autobusos existents a la Plaça del Dr. Robert i al passeig de Manresa, a més de la modificació dels recorreguts i parades de les línies que s’adjunten.

Aquestes modificacions també comportaran la transformació del carrer d’Alfons XIII en una via de doble sentit, amb un carril exclusiu de bus i taxi en direcció a la Rambla.  

Per informar de totes les afectacions de mobilitat, l’Ajuntament posarà en marxa els propers dies una campanya informativa adreçada a veïns i comerciants de la zona.

Per més informació també es podrà consultar el web: www.sabadell.cat/mobilitat; o bé www.sabadell.cat/construimelpasseig aixó com trucar al 010 o al 93 745 31 10.