PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

L'Ajuntament repararà la sèquia Monar quan el temps ho permeti

Les pluges de març han provocat que el trencament de la sèquia Monar en el punt de creuament amb la línia del gasoducte, a l’horta de la Verneda de Can Deu

Els serveis tècnics municipals varen detectar aquesta incidència, així com l’esvoranc produït per les aigües en el camí de Sabadell a Castellar del Vallès, des del mateix dia 6 de març al matí. Immediatament, la Policia municipal de Sabadell va tallar l’accés al camí des de Sabadell i el de Castellar del Vallès des d’aquest municipi per tal de garantir la seguretat de la zona.

Després de diverses inspeccions, els responsables de l’obra del gasoducte, Eneagás, a través de la UTE (Unió Temporal d’empreses), van portar a terme la reparació provisional de l’esvoranc i van reparar la sèquia.

Les obres de reparació de la sèquia no podien començar en aquell moment, atès que la zona d’horta havia quedat entollada i, per tant, no era possible el pas de maquinària fins que, passats uns dies sense pluges, s’hagués assecat. El regidor de Sostenibilitat i Gestió d’Ecosistemes, Lluís Monge, va informar d’aquesta incidència en el transcurs de la Comissió Municipal Informativa d'Habitatge, Urbanisme i Espai Públic del dia 7 de març, on hi ha representats tots els grups municipals.

Des de l’inici de l’execució de les obres del gasoducte, els serveis tècnics municipals han fet un total de 103 visites a les obres per tenir informació contínua del procés i poder esmenar qualsevol incidència.

És previst que el proper dilluns, 18 de març, els serveis tècnics municipals i el personal tècnic de la UTE facin una nova visita a la zona per abordar la reparació de la sèquia Monar i establir el calendari de rehabilitació. D’acord amb el permís concedit en el seu moment, aquesta reparació no es revestirà de formigó i, per tal de salvaguardar la seva configuració original, es portarà a terme amb terres compactades, garantint la seva impermeabilització i pendent del canal per al seu correcte funcionament i, restituint l’impacte visual que puguin tenir, actualment, les obres.