PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El Ple del mes de març aprova les noves tarifes d’autobús urbà

El Ple municipal del mes de març va aprovar ahir la proposta d’actualització de les tarifes del transport col·lectiu urbà de Sabadell per a l’exercici de 2013. Unes tarifes que, un cop aprovades pel Ple, són vigents des d’avui mateix. La proposta es va aprovar per majoria amb el vot a favor del PSC, el vot en contra d’ES i EUiA i l’abstenció de CiU, PP i ICV.

Les noves tarifes d'autobús de Sabadell apliquen un augment en funció del tipus de bitllet sent inferior l’increment a les targetes multiviatge i abonaments. D’aquest manera, s’afavoreix els usuaris habituals i es fidelitzen altres usuaris amb tarifes més interessants respecte al bitllet senzill. L'augment de la tarifa mitja ponderada a Sabadell s'estima en el 2,25%, per sota, per tant, del límit establert per la Comissió de Preus de Catalunya, que per aquest any ha fixat un increment màxim del 3,6%.

El bitllet ordinari d’autobús passa a costar ara 1,45 euros, respecte a la tarifa d'1,40 del 2012, que no va augmentar al setembre de l'any passat com a conseqüència del canvi d'IVA.

La targeta de 10 viatges costarà 8,40 euros. L’abonament mensual 48,25 euros i l'abonament mensual pels joves queda en 36,70 euros.

La targeta de tarifació social per persones grans amb pocs recursos i minusvàlids és gratuïta per a les persones que es trobin en les situacions establertes a la normativa d'aquest títol de transport bonificat.

També són vàlids per al transport urbà de Sabadell tots els títols integrats de l'ATM actualment vigents (T-DIA, T-10, T-50/30 i T-MES, T-FAMILIAR 70/30, T-TRIMESTRE i T-JOVE), d'1 a 6 zones.

Encara en l’àmbit de preus, el Ple va aprovar el quadre tarifari i el cànon per al 2013 dels aparcaments subterranis de l’antic Vapor Fitisa i d’Espronceda. En tots dos casos, les propostes es van aprovar per majoria amb el vot a favor del PSC, el vot en contra d’EUiA i les abstencions de CiU, PP, ES i ICV.

Medalla

D’altra banda, el Ple municipal va aprovar per unanimitat la concessió de la Medalla de la Ciutat al Mèrit Musical a Francesc Olivella i Company per l’entusiasta i permanent dedicació a la cultura de la música popular i tradicional catalana, sempre des del compromís i la col·laboració dedicada a Sabadell.

Val a dir que durant la tramitació de l’expedient de concessió de la medalla, iniciada per acord del Ple el passat mes de novembre, hi han presentat la seva adhesió més de 200 entitats i particulars.

Renúncia

També durant la sessió, el Ple va prendre raó de la renúncia de la regidora Nicole Elisabeth Pans, que formava part del grup municipal del Partit Popular.

Altres punts que es van tractar dins la Part Resolutiva de la sessió van ser:

  • Presa de raó dels decrets d'alcaldia referents a:
  • Decret núm. 2282/2013 de composició de la Junta de Govern Local.
  • Decret núm. 2283/2013 de delegacions de l'Alcaldia a la Junta de Govern Local.
  • Decret núm. 2284/2013 de nomenament de Tinents d'Alcalde.
  • Decret núm. 2285/2013 d'aprovació de l'estructura municipal executiva i del sistema de delegacions de l'Alcalde en favor dels regidors.
  • Decret núm. 2286/2013 de nomenament de la Presidència de les Comissions Informatives, d'Organismes Autònoms Locals, d'Organització Especial de Can Llong.
  • Decret núm. 2287/2013 de nomenament de presidents dels Consells de Districte.
  • Decret núm. 2288/2013 de delegació de la presidència del Consell de Solidaritat.
  • Decret núm. 2312/2013 de composició de les diferents comissións informatives.
  • Aprovar el nomenament dels membres en Entitats i Organismes amb representació Municipal. Aprovat per majoria:
  • A favor: PSC
  • En contra: CiU, ES, ICV, EUiA
  • Abstenció: PP
  • Aprovar la modificació del Text refós de les bases reguladores específiques de les diverses modalitats de subvencions que atorga el Departament d'Educació de l'Ajuntament de Sabadell, any 2013. Aprovat per unanimitat.
  • Aprovar la pròrroga del conveni de col·laboració amb la Joventut Atlètica Sabadell per l'organització del programa d'atletisme a  Sabadell així com la subvenció nominativa. Aprovat per unanimitat.
  • Aprovar la pròrroga del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Sabadell i el Consell Esportiu del Vallès Occidental per la promoció de l'esport en edat escolar així com una subvenció nominativa. Aprovat per majoria:

·        A favor. PSC

·        En contra: --

·        Abstenció: CiU, PP, ES, ICV, EUiA

  • Aprovar la nova designació d'un vocal del Consell Municipal de l'Esport. Aprovat per unanimitat.
  • Aprovar el llistat de preus per a la prestació dels serveis esportius del Gimnàs Municipal. Aprovat per majoria:

·        A favor:  PSC

·        En contra: EUiA

·        Abstenció:  CiU, PP, ES, ICV

  • Aprovar el llistat de preus per a la prestació dels serveis esportius de les piscines municipals Joan Serra. Aprovat per majoria:

·        A favor:  PSC

·        En contra: EUiA

·        Abstenció:  CiU, PP, ES, ICV

  • Aprovar la rectificació anual de l'Inventari General de Béns i Drets de l'Ajuntament de Sabadell a 31 de desembre de 2011. Aprovat per majoria:

·        A favor: PSC, ES

·        En contra: --

·        Abstenció:  CiU, PP, ICV, EUiA

  • Aprovar definitivament l'Ordenança Municipal Reguladora de l'Edificació. Aprovat per majoria:

·        A favor: PSC, PP, ES, ICV

·        En contra: --

·        Abstenció: CiU, EUiA

  • Aprovar definitivament l'Ordenança Municipal Reguladora dels Expedients Urbanístics. Aprovat per majoria:

·        A favor: PSC, PP, ES, ICV

·        En contra: --

·        Abstenció: CIU, EUiA

  • Ratificar l'acord de la JGL de data 21 de desembre de 2012, relatiu a la sol.licitud a  l’Agència de l’Habitatge de Catalunya la pròrroga de l’addenda del conveni de col·laboració entre ADIGSA, empresa pública de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Sabadell relatiu a la rehabilitació dels habitatges situats a l’àmbit del Pla integral del Parc Fluvial del Riu Ripoll signada a data 28 de desembre de 2011. Aprovat per unanimitat.
  • Aprovar la modificació dels estatuts de la Fundació Miquel Agustí, per la conservació, millora i promoció de les varietats agrícoles tradicionals catalanes (COMVAC) per a la seva adaptació a la Llei 7/2012, de 15 de juny, de modificació del Llibre Tercer del Codi Civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques. Aprovat per majoria absoluta:
  • A favor: PSC, CiU, PP, ICV, EUiA.
  • En contra: --
  • Abstenció: ES
  • Acceptar la renúncia a la concessió demanial de la parcel·la D del Parc Catalunya i aprovar l'expedient de contractació d'una nova concessió per un període de cinc anys amb possibilitat de prorrogar-ho fins un màxim de cinc anys més. Aprovat per majoria:

·        A favor: PSC, CIU,  ES, ICV

·        En contra: --

·        Abstenció:  PP, EUiA

A la part deliberativa i de control del Ple, es va donar compte del compliment i execució de les mocions dels grups municipals aprovades pel Ple de l’any 2012.

Així mateix, es va aprovar per unanimitat una proposició del grup municipal d’ES a favor d’un pla d’intervenció comunitària.

Consultar acords de la proposició d’ES a favor d’un pla d’intervenció comunitària.