PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

El proper dilluns s’inicia la preinscripció a l’Escola Municipal de Música i al Conservatori Professional de Sabadell

Des de dilluns, 11 de març fins al 5 d’abril estarà obert el termini per fer la inscripció per accedir als ensenyaments municipals musicals.

L’Escola Municipal de Música i el Conservatori ofereixen dos plans d’estudis diferenciats però amb un objectiu comú: oferir ensenyaments musicals de qualitat que apropin la música i la cultura musical a la ciutadania.

D’una banda, l’Escola Municipal de Música compta amb ensenyaments per a nens i nenes a partir de cinc anys. Inclou un cicle inicial dividit en tres cursos i, a partir dels 8 anys, ofereix sis cursos de nivell progressiu que tenen com a objectiu assolir una formació musical bàsica,  desenvolupant els fonaments del llenguatge musical i acostant-lo a la realitat interpretativa mitjançant la veu i la pràctica individual i col·lectiva de l’instrument.

L’Escola de Música es caracteritza per potenciar el cant coral i la pràctica instrumental,  a través de la participació en les més de 10 formacions i conjunts que té l’escola,  com una de les eines per motivar i facilitar l’aprenentatge musical, portant a terme, al llarg del curs,  un ampli nombre de concerts, cantates, audicions i altres activitats, on els alumnes posen en valor els aprenentatges assolits i ho mostren al públic. D’aquesta manera, les activitats de l’Escola municipal s’obren també a la ciutat.

El centre també ofereix la possibilitat de preparar l’accés al Grau Professional, tant des de l’inici d’aquest, com a través d’un curs pont a tercer, o bé seguir els programes avançats per a aquells alumnes que ja han acabat i volen continuar cursant estudis en l’àmbit no reglat.

Així mateix, s’ofereix un programa d’adults adreçat a persones sense coneixements musicals previs que volen començar l’estudi d’un instrument i que no està condicionada per l’edat. Són currículums molt flexibles que s’adapten al màxim al ritme d’aprenentatge individual de cada persona.

A més el centre està preparant una nova oferta de programes de Música Oberta, que properament difondrà, i que consistiran en programes diversificats quant a edats, estils, continguts i durada per tal d’ampliar el ventall de possibilitats en l’aprenentatge musical de totes aquelles persones interessades.

Conservatori

D’altra banda el Conservatori Professional de Sabadell disposa d’ensenyaments reglats encaminats a preparar a l’alumne per a l’obtenció de la titulació d’ensenyaments professionals de Música i per a l’ingrés al nivell superior d’estudi musicals. L’accés al centre, com a tots els Conservatoris,  està regulat per una prova d’accés. La preinscripció a les proves té el mateix calendari que la preinscripció a l’Escola de Música: de l’11 de març al 5 d’abril.

El currículum en el grau professional consta de sis cursos i té com a objectiu formar d’una manera profunda a l’alumnat en tots els àmbits de l’ensenyament musical. El centre compta amb una oferta de 19 especialitats instrumentals i aposta fermament per l’organització de cicles de concerts, audicions, intercanvis, classes magistrals, etc., on els alumnes poden experimentar de manera real les actuacions en públic formant part d’alguna de les 10 formacions que té el Conservatori: Orquestra Simfònica, Banda,  Conjunt d’acordions, de guitarres, de metalls, Big Band, entre altres. S’ofereix també una àmplia selecció d’assignatures optatives que l’alumne pot cursar al llarg dels estudis professionals.

El centre posa a l’abast també un itinerari de música moderna, que passa per algunes de les assignatures incloses en l’oferta educativa de l’Escola de música i del Conservatori Professional, tant a nivell instrumental com teòriques com a nivell de formacions amb els combos de Jazz i Música Moderna.

En resum, l’Escola Municipal de Música i el Conservatori Professional de Sabadell obren les portes a tothom: nens i nenes que s’inicien, aficionats, estudiants, professionals, músics amateurs, etc., tot oferint una ampli ventall de propostes i amb la voluntat de donar resposta a totes les inquietuds musicals.

Per més informació:

Escola Municipal de Música i Conservatori Professional de Sabadell, c. Sant Oleguer, 75,  tel. 93 745 15 60 o consultant el  web www.sabadell.cat/conservatori o a l’adreça electrònica conservatori@ajsabadell.cat.