PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES
 
L'AJUNTAMENT

Joan Carles Sánchez és investit nou alcalde de Sabadell

Joan Carles Sánchez és el nou alcalde de Sabadell, després que hagi estat escollit avui durant un Ple Extraordinari celebrat al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Durant el parlament que ha pronunciat tot just després de prometre el càrrec, el nou alcalde ha subratllat que promourà la “mà estesa als grups municipals, als moviments socials, veïnals, culturals o cívics. No ens podem permetre deixar fora cap idea, cap opinió. Cadascuna de les opinions són importants per que la veritat no la tinc jo, la veritat és una realitat molt compartida. Vull ser l’alcalde de tots i totes i per tant vull parlar amb tots i totes i acordar amb la majoria. I ha afegit “Prendrem decisions que millorin encara més la transparència, l’accés a la informació, generant espais de debat. En ocasions pot semblar una exigència ciutadana però crec que és una necessitat real, una condició de base”.

El ple d’investidura s’ha iniciat cap a 1/4 de 10 del matí, amb la intervenció del Secretari General de la Corporació, Emili Tapias, qui ha fet lectura de l’article 196 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General que regula la practica de l’elecció de l’alcalde o alcaldessa i que explica qui pot optar a alcaldia de l’Ajuntament de Sabadell. Tot seguit, cadascun dels grups municipals representats al Ple i en ordre de menor a major han fet ús del seu torn de paraula per dir si presentaven o no candidat a l’alcaldia i expressar, també, el sentit del vot de cada grup.

Seguidament s’ha procedit a la votació corresponent. Tots els regidors i regidores han votat de forma nominal i secreta. Joan Carles Sánchez ha estat escollit per majoria simple amb un total de 13 vots. Sánchez ha rebut els vots favorables del grup municipal socialista. La resta de grups ha emès vots nuls. Durant el recompte de vots al Ple hi ha hagut una confusió, que ha comportat que es comptessin com a blancs dos vots que en realitat eren nuls. El Secretari General farà constar el recompte correcte a l’acta.

Montserrat Capdevila ha lliurat a Joan Carles Sánchez la vara d’alcalde. A continuació, el nou alcalde ha promès el càrrec i ha pronunciat un parlament de presa de possessió.

L’acte, que ha finalitzat amb l’Himme Nacional de Catalunya, ha estat seguit per molts ciutadans i ciutadanes que s’han apropat a l’edifici central de l’Ajuntament i que han pogut seguir la sessió, bé al Saló de Plens o bé gràcies a un circuit tancat de televisió i el dispositiu habilitat a la planta baixa i el primer pis de l’edifici.

Just abans del ple de l’elecció del nou alcalde, a les 9 del matí, s’ha celebrat un ple extraordinari de nomenament del nou regidor del Grup Municipal Socialista (PSC) al consistori, Cristian Sánchez, que ha entrat en substitució de Ricard Estrada.

Discurs de presa de possessió