PLÀNOL DE SABADELLAdreces i telèfons d'emergènciesFARMÀCIES DE GUÀRDIARESTRICCIÓ DE TRÀNSIT
CA EN ES

El govern demana a tots els grups municipals responsabilitat per treballar per Sabadell

Tots dos han coincidit a demanar als grups municipals el màxim consens per treballar conjuntament per la ciutat, especialment en un moment en què s’estan discutint pressupostos i ordenances. En aquest sentit, han remarcat la flexibilització de les seves propostes de pressupost i ordenances i s'han mostrat disposats a consensuar els aspectes essencials per tal que la ciutat pugui continuar funcionant amb normalitat el proper 2013. 

Joan Carles Sánchez ha explicat que “hem traslladat al conjunt dels grups la necessitat de posar l’interès de la ciutat per davant d’interessos partidistes, polítics o personals. El Govern està governant i portem al ple expedients fonamentals per al funcionament de l’Ajuntament, com els pressupostos i les ordenances”. També ha afegit que “creiem que és un greu error posar com a moneda de canvi de la governabilitat de la ciutat aspectes tan importants com les ordenances municipals. La governabilitat de la ciutat afecta un munt de serveis municipals i això és independent de la crítica política”.

Davant dels fets dels darrers dies, els responsables municipals han tornat a recordar que en un estat de dret la presumpció d’innocència és fonamental i que cal respectar-la. També han afegit, una vegada més, que  no hi ha cap  membre de l’Ajuntament  imputat per la seva participació en  una  trama de corrupció urbanística ni de cobrament de comissions. L’alcalde accidental ha afirmat que “creiem en la presumpció d’innocència i això no és un discurs, sinó un principi que respectem; una imputació no és una condemna”.

L’alcalde accidental ha explicat als portaveus dels grups municipals que es crearà la Comissió Informativa de caràcter específic que es va aprovar en el darrer Ple municipal, i que la presidirà la tinenta d’alcalde d’Economia i Serveis Centrals, Montserrat Capdevila.

També ha anunciat que mentre els regidors de l’àrea d’Urbanisme i Espai Públic continuïn imputats, ell mateix presidirà la Comissió Informativa d’aquest àmbit. Així mateix, l’actual gerent de VIMUSA assumirà la coordinació tècnica executiva de tota l’àrea. Pel que fa a l’àrea de Presidència, la coordinació executiva l’assumirà  el responsable adjunt de Presidència i Serveis a les Persones. Tanmateix, ha afegit que tot els càrrecs electes i el personal eventual presumptament implicat en el cas Mercuri continuaran fent la seva feina de coordinació, però sense capacitat executiva.

Finalment, tant Joan Carles Sánchez com el portaveu, Ramon Burgués, han volgut agrair les moltes mostres de suport que entitats i associacions han fet arribar al govern. Tots dos han volgut destacar especialment el suport de tots els ciutadans i ciutadanes que, davant del que ha anat sortint als mitjans de comunicació, han traslladat el seu convenciment que cap membre del govern ha participat en una trama de corrupció urbanística.